Çürüttü: 'Online mobilya mağazasının avantajları çok'

Kayseri menşeli ilk ve tek online mobilya mağazası 'YettikGari.com'un CEO'su Celal Çürüttü ile 'YettikGari.com'u, iş modelini ve sektöre getireceği avantajları konuştuk.

Çürüttü: 'Online mobilya mağazasının avantajları çok'

Çürüttü: “Online mobilya mağazasının avantajları çok”

Kayseri menşeli ilk ve tek online mobilya mağazası ‘YettikGari.com’un CEO’su Celal Çürüttü ile ‘YettikGari.com’u, iş modelini ve sektöre getireceği avantajları konuştuk.

Gerçekleşen söyleşide mobilya sektörüne yeni bir ivme kazandıran ‘YettikGari.com.’un CEO’su Çürüttü; “Mobilyadaki giderlerin en büyüğü mağaza giderleridir. Bizim online sistemimizde mağaza, bayi giderleri olmadığı için müşterilere bu, avantaj olarak yansımaktadır” dedi.

BİZE ‘YETTİKGARİ.COM’U ANLATIR MISINIZ?

‘YettikGari.com’un amacı üreticiden aldığı ürünleri mağaza ve bayi giderleri olmadan son, kullanıcıya teslim etmektir. Mobilya sektöründeki giderlerin en büyüğü mağaza giderleridir. Bizim sitemizin mağaza giderleri olmaması ürünlerimizin fiyatının yüzde 30 ila 50 arasında indirimli olmasını sağlıyor. Çağrı merkezimize, müşterilerimizden şu soruyu çok sık alıyoruz; “Ürünleriniz piyasadan neden ucuz bu kalitesiz olduğunu mu gösteriyor?” Ürünlerimizin ucuz olması sizleri kalitesiz ürün beklentisine sokmasın. Aksine Kayseri’nin seçkin fabrikalarında üretilen yüzlerce ürün çeşidimizi uygun fiyatta, yüksek kalitede müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ayrıca kar oranını minimize ederek çok daha fazla kitleye hitap etmeyi hedefliyoruz. İnternetten mobilya alırken insanların en büyük endişeleri; ürün evime nasıl gelecek ve satış sonrası destektir. Biz tüm Türkiye çapında satış sonrası servis ağımızı kurduk. Sorunla karşılaşan müşterilerimize bir telefon kadar yakınız. Teslimatları ise kendi profesyonel ekibimizle yapıyoruz.

MOBİLYA KONUSUNDA VE SİTENİZDEN İNTERNETTEN ALIŞ-VERİŞ GÜVENLİ Mİ?

 

Bu konuda müşterilerimizin içi rahat olsun. Online alışverişin güvenli adresindesiniz. Sitemizden yapılacak alışverişlerde yüksek güvenlik standartları geçerli. 128 bit SSL Güvenlik Sertifikası ve 3D Secure servisleri sayesinde müşterilerimiz güvenliğini riske atmadan sitemizde özgürce alışveriş yapabilirler.

Ayrıca ‘Yettikgari.com’ kredi kartıyla yapılacak alışverişlerde müşteri güvenliği için her zaman en son teknolojileri ve en iyi servis sağlayıcıları kullanır. Kredi kartı güvenliği konusunda sitemizin güvenlik departmanı da yardıma hazır bulunmaktadır. Her sayfanın link kısmında bir anahtar vardır. Bu sayede tarayıcınızla gönderdiğiniz hiçbir bilginin üçüncü şahıslarca görünememesi sağlanacaktır. Bu sistem sadece bankalarda bile bilgilerinizi paylaştığınız sayfada çıkar ama biz YettikGari.com olarak bütün sayfalarımızı güvenlik altına aldık. Sitemizden vereceğiniz her siparişi oluşturma aşamasında kart bilgilerini yeniden girmeniz gerekecektir. Çünkü YetttikGari.com kişisel bilgilerinizi, kart numarası ve şifrelerinizi kayıt etmez, saklamaz.

YettikGari.com SSL Güvenlik Sertifikalarının en yüksek standardı olan 128 bit SSL Sertifikası’na sahip bir alışveriş sitesidir. Bu sertifikaya sahip olmak isteyen tüm firmalar gibi YettikGari.com da çok sıkı bir güvenlik prosedüründen geçti.

3D Secure Online alışverişlerin güvenliğini sağlamak amacıyla kart kuruluşları tarafından geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemidir. İnternetten yapılan alışverişlerde şifreyle kredi kartı onaylama işlemi olarak da bilinir. Visa Kredi Kartı için kullanılan uygulamasına ‘Verified by Visa’, Master Card için olanına ise ‘SecureCode’ adı verilir. Bu yöntemle yapılan alışverişin geçerli sayılabilmesi için; kart sahibinin yapılan işlemi, kendine verilen özel bir şifreyle veya telefonuna gelen doğrulamayı onaylaması gerekir.

YettikGari.com’dan yapılacak alışverişlerde, kredi kartının bağlı olduğu banka bu sistemi destekliyorsa 3D Secure ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

SİTENİZDE ‘MUTLU MÜŞTERİ’ DİYE BİR BÖLÜM VAR. MUTLU MÜŞTERİ BÖLÜMÜ NEDİR, BUNDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

 

Mutlu Müşteri; YettikGari.com’da müşteri memnuniyeti ilk sırada gelir. Müşteri isteklerini daima kaliteli hizmet sunma anlayışımızla ele alırız. Müşterilerimizden şikayet aldığımız durumda her şikayeti objektif, özenli ve dikkatli bir şekilde inceler ve bu inceleme sonucunda çözüm sunarız. Farklı beklentilere farklı çözümler düşüncesi ile mobilya sektöründe faaliyetlerimizi yürütürken, siz değerli müşterilerimizden gelecek her türlü istek, öneri ve şikayetleri titizlikle değerlendirmekteyiz. Hizmet kalitemiz; Kayseri’nin seçkin firmalarıyla birlikte, nitelikli iş gücümüz ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı ve en güzel çözümü bulmak ve yüksek müşteri memnuniyeti sağlamaktır. Mobilya sektöründeki beklentiler çerçevesinde; müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak, hızlı, güvenilir, yenilikçi ve kaliteli hizmet anlayışı ile sitemizden alınan her ürünün arkasında durarak müşterilerimize kaliteli ve güvenilir hizmet sunmaktayız.

ONLİNE MOBİLYA SATIŞININ DİĞER NORMAL MOBİLYA SATIŞLARINA KIYASLA AVANTAJLARI NEDİR?

Biraz önce de bahsettiğim gibi mobilya sektöründeki giderlerin en büyüğü mağaza giderleri olmaktadır. Bizim web sitesi mağazamızın giderleri olmaması ürünlerimizin fiyatına direkt etki ederek fiyatların yüzde 30 ve yüzde 50 arasında indirimli olmasına imkan sağlıyor. Ayrıca bize özgü müşteri memnuniyeti, satış sonrası hizmet avantajlarımız da diğer avantajlarımızdan sayılabilir. Bir de diğer önemli bir avantaj da, zamandan tasarruf. Online mağazamızda her çeşit mobilyayı, ekranınızın karşısında göreceksiniz, mağazamızı yorulmadan, hızlı bir şekilde dolaşmış olacaksınız.

İNTERNET SİTENİZİ İNCELEDİĞİMDE GERÇEKTEN ÇOK FARKLI, GÜZEL ÜRÜNLER VAR. BUNLARI NASIL BELİRLİYORSUNUZ?

 

Şunu belirteyim ürünlerimiz Kayserinin en seçkin ürünleridir. Ekibimiz ürünleri belirlerken ürünün şık tasarımlı işlevsel konforlu ve kullanılan malzemenin 1. sınıf malzeme olmasına dikkat ederler. Ürünlerimizin tamamı tam teşekküllü fabrikalarda üretilmektedir. Atölye şeklinde üretim yapan üreticilerin ürünlerini tercih etmiyoruz. Bir çok ürünümüz yurt dışına ihraç yapılmak için üretilen ürünlerdir. Bunları iç piyasaya biz tanıtıyoruz.

 

BUNDAN SONRAKİ HEDEFLERİNİZ NELERDİR?

 

    RÖPORTAJ: KAAN AKBAŞ