Dağcılık Camiasının Acı Kaybı

Kayseri'nin tanınmış dağcılarından ve dağ rehberi İsmet Öztürk, geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dağcılık camiası ve Öztürk'ün sevenleri cenaze namazında bir araya geldi. 

Dağcılık Camiasının Acı Kaybı

Spor camiasında ve dağcılık dünyasında derin üzüntü yaratan bu kaybın ardından, Öztürk'ün cenazesi Pazar günü Erkilet Arabıdın Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Yukarı Erkilet Mezarlığı'ndaki ebedi istirahatgahına defnedildi. Törene, Kayseri K2 Dağcılık Kulübü Başkanı İsmail Yılmaz başta olmak üzere, çok sayıda dağcı ile  merhum İsmet Öztürk'ün ailesi ve yakınları katıldı.

Dağcılık Camiasının Acı Kaybı

Kayseri K2 Dağcılık Kulübü Başkanı İsmail Yılmaz,' Çok değerli bir dağcı dostumuzu zamansız kaybettik. İsmet Öztürk, dağcılık sporuna önemli hizmetler sunmuş, bilgi ve tecrübelerini bizlerle  paylaşmış bir isimdi. Onunla geçirdiğimiz güzel anılar ve onun bize kattıkları her zaman hafızalarımızda yaşayacak. Acımızı tarif edecek söz bulamıyorum. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve tüm dağcılık camiasına sabırlar ve başsağlığı diliyorum.' dedi.

İsmet Öztürk, sadece Kayseri'de değil, Türkiye genelinde dağcılık camiasında saygın bir yer edinmişti. Birçok dağa tırmanmış, pek çok dağcılık etkinliğinde rehberlik yapmış ve genç dağcılara yol göstermiştir. Onun bilgi birikimi ve deneyimleri, dağcılık sporuna büyük katkılar sağlamış, pek çok kişiye ilham kaynağı olmuştur. Öztürk’ün vefatı, dağcılık camiasında büyük bir boşluk yaratacak.