Darbe girişimi Kayseri'de şirket kurulmasını azalttı, kapanmasını etkilemedi

Kayseri'de darbe girişimi gerçekleşen Temmuz ayında kurulan şirket sayısında yarı yarıya düşüş yaşanırken, kapanan şirket sayısında ise çok az bir değişim meydana geldi.

Darbe girişimi Kayseri'de şirket kurulmasını azalttı, kapanmasını etkilemedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) edinilen bilgilere göre 2016 yılı Temmuz ayı şirket kurulması ve kapanması rakamlarında Kayseri 2015 yılının Temmuz ayına kıyasla yarı yarıya düşüş yaşadı. Buna göre 2015 yılı Temmuz ayında toplam 61 şirket kurulduğu kayıtlara geçerken, 2016 yılı Temmuz ayında ise bu rakamın yaklaşık olarak yarı yarıya düşüşle 36’ya gerilediği öğrenildi.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI FAZLA DEĞİŞMEDİ

Kayseri’de kurulan şirket sayısında yaklaşık olarak yarı yarıya bir azalma meydana gelirken, kapanan şirket miktarında ise neredeyse değişiklik yaşanmadığı ortaya çıktı. Buna göre 2015 yılı Temmuz ayında Kayseri’de toplam 5 şirket kapanırken, 2016 yılı Temmuz’unda ise bu rakam 2 sayı artışla 7’ye ulaştı.

KAYSERİ KURULAN ŞİRKET SIRALAMASINDA 17’NCİ OLDU

Kayseri darbe girişimi yaşanan Temmuz ayında kurulan şirket sayılarında iller arasında 17’nci sırada geldi. İlk sırada İstanbul’un geldiği listede daha sonra Ankara ve İzmir gelirken, en az şirket kurulan iller ise Gümüşhane, Kars, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Yozgat, Tunceli gibi iller olurken, hiç şirket kurulmayan da Sinop ile Bartın gibi iki il olduğu görüldü. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ