Demirtaş: Her deprem sonrası hayal pazarlayanlar olur

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden biri olan Dr. Ramazan Demirtaş, deprem konusunda abartılı ve yanıltıcı paylaşımlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Demirtaş: Her deprem sonrası hayal pazarlayanlar olur

Türkiye'nin önde gelen yer bilimcilerinden Dr. Ramazan Demirtaş, deprem konusunda abartılı ve spekülatif paylaşımlar yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Son zamanlarda sosyal medya ve diğer platformlarda artan abartılı deprem iddialarının, gerçek bilimsel güce dayanmadığını vurgulayan Demirtaş, "Her deprem sonrası hayal pazarlayanlar olur" dedi.
Demirtaş, 3, 13 ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde aynı bölgede meydana gelen küçük çaplı depremlerin meydana geldiğine dikkat çekerek, “Aynı yerde 3, 13 ve 18 Mayıs 2023 tarihlerinde 3.4, 3.8, 4.3 büyüklüğünde depremler oldu.-Ecemiş fayı ya da Sarız fayı harekete geçti, bu faylar üzerinde 7.0, 7.5 büyüklüğünde deprem bekliyorum açıklamaları olursa itibar etmeyin. Her deprem sonrası hayal pazarlayanlar olur” ifadelerini kullandı. 
Yaptığı bilimsel açıklamalarla fırsatçı, kirli ve yanlış bilgi vererek, vatandaşı gereksiz korku, endişeye sevk edenlerin olduğunun altını çizen Demirtaş, “Kıyamet - Kaos Senaryosu açıklaması yapanlar deprem konusunda otorite değillerdir. Bu tür açıklama yapmaları için yetki ve görevlendirilmiş deprem sözcüleri değillerdir. Devlet kamuoyunu tedirgin eden ve paniğe sevk eden bu tür açıklamalar için acilen düzenleme getirmelidir” diye açıklamada bulundu.