Deprem Bilimcilerden dikkat çeken açıklamalar!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremden sonra, deprem bilimciler dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Deprem Bilimcilerden dikkat çeken açıklamalar!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bilimciler dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Meydana gelen depremin ardından AFAD tarafından yapılan açıklamada, 'Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız' ifadelerine yer verildi.

Kayserili ünlü deprem bilimciler Adnan Evsen, Ramazan Demirtaş ve Serkan İçelli sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımla meydana gelen depremle ilgili açıklamalar yaptı.

Adnan Evsen, 6 Şubat depremlerin başladığı yere çok yakın bir lokasyonda olduğunu ifade ederek, ‘Ördekdere, Pazarcık, Kahramanmaraş’da Ölüdeniz fayının kuzeybatı ucunda 6 Şubat depremlerinin başladığı lokasyona çok yakın bir yerde 5 Mw büyüklüğünde artçı deprem meydana gelmiştir. Herhangi büyük bir depremin habercisi değildir. Geçmiş olsun’ dedi.

Ramazan Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Ölü Deniz Faz Zonu’nun Narlı ile Sakçagöz segmentleri arasında 6 Şubat depreminin 19 ay sonrası aynı yerinde Pazarcık Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi. Anormal bir durum yok’ ifadelerinde bulundu.

Serkan İçelli yaptığı paylaşımda, bu beklediğimiz, gecikmiş büyük bir artçıydı diyerek, ‘Sakçagözü kuzeydoğu ucu Ölüdeniz kırığı üzerinde 5 büyüklüğünde bir atım gerçekleşti. Bu beklediğimiz, gecikmiş, büyük bir artçıydı. Öncü niteliğinde değildir çünkü daha önce yırtılmış olan kırığın üzerinde gerçekleşti. Hasarsız ve az hasarlı binalarda herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Herkese geçmiş olsun’ dedi.