Deprem bölgesinde başlatılan faizsiz kredi uygulamasına yeni iller eklendi - Kayseri'de var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni evlenecek çiftlere yönelik faizsiz indirim kredi desteğinin öncelikle deprem bölgesinde başlatıldığını duyurmuştu. Bu desteğe 3 il daha eklendi. Peki bu iller arasında Kayseri var mı? Neden bu 3 il seçildi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Deprem bölgesinde başlatılan faizsiz kredi uygulamasına yeni iller eklendi - Kayseri'de var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla 2 yıl geri ödemesiz faizsiz kredi desteği sağladı. Bu kapsamda öncelikli olarak deprem bölgesi seçilirken bu bölge haricinde 3 il daha bu destek kapsamına alındı. Kayserili çiftler ise bu uygulamaya dahil edilen illeri merak ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Hayata geçirilen bu detsekte şu ana kadar 11 bin 11 çiftin başvuru yaptığını belirten Göktaş, 3 bin 500'den fazla gence evlilik ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlandığını açıkladı.

Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre proje kapsamında başvurusu kabul edilen çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlandı.

Göktaş, ''Bu ay 733 çiftimize ödemesini gerçekleştirdik. Bugüne kadar başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan toplam 2 bin 385 çiftin paraları hesaplarına yatırıldı. Önümüzdeki aylarda bu rakam daha da artacak.'' dedi.

Deprem bölgesinde başlatılan faizsiz kredi uygulamasına yeni iller eklendi - Kayseri'de var mı?

Projeye 3 il daha dahil edildi!

Bakan Göktaş, deprem bölgesinde başlatılan bu uygulamaya 3 ilin daha dahil edildiğini söyledi. Bu ifadenin ardından Kayserili çiftlerin gözü dahil edilen illere çevrildi. Ancak projeye doğurganlığı en düşük olan iller dahil edildi.

TÜİK verilerine göre doğurganlığı en düşük olan Bartın, Karabük ve Zonguldak illeri pilot uygulama kapsamına alındı.