Deprem bölgesine Kayseri mahallesi

Kayseri deprem bölgesinin yaralarını sarmak için ilk günden itibaren seferber olurken, depremzedelerin normal hayata dönmeleri için deprem bölgesine kalıcı konut yapmak için kampanya başlatıyor.

Deprem bölgesine Kayseri mahallesi

BİN KONUT OLABİLİR

Türkiye, 11 ili etkileyen asrın felaketinin yaralarını sarmak için seferber olurken, Kayseri’den tüm ülkeye örnek olacak bir kampanya başlatılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında, depremzedelerin kalıcı olarak hayatlarını sürdüreceği konutların yapılması için çalışmalar yapılmaya başlandı. Kayseri Mahallesi’nin ilk etapta 500 kalıcı konuttan oluşması planlanırken, bu rakamın bine kadar çıkabileceği belirtildi.

DEVLET VE MİLLET EL ELE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bizzat koordine edeceği kampanya ile Kahramanmaraş merkez veya Göksun ilçesine kurulması planlanan Kayseri Mahallesi’nin yapımına, belediyelerin yanı sıra oda, borsa ve sivil toplum kuruluşları da dahil edilecek. Öte yandan işadamları ve vatandaşların da kampanyaya katılmaları sağlanacak. Kayseri’de 1999 yılındaki deprem nedeniyle Adapazarı’nda da bir Kayseri mahallesi yapılmıştı.

>>Haber Merkezi