Deprem etkisi! Kayseri'de şehir merkezinde 'O' bina da yıkıldı!

Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat ta meydana gelen 2 büyük depremin yaraları sarılıyor. Kayseri'de ağır hasar alan bir bina da aylar sonra kontrollü bir şekilde yıkıldı. Konuyla ilgili merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Deprem etkisi! Kayseri'de şehir merkezinde 'O' bina da yıkıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılıyor. On binlerce vatandaşın can verdiği asrın felaketi 10 ilde büyük yıkıma yol açmıştı. Depremden en çok etkilenen illerden biri Kayseri olmuştu. Ağır hasar alan  bir bina aylar sonra yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirildi. 

Deprem etkisi! Kayseri'de şehir merkezinde 'O' bina da yıkıldı!
 İstasyon caddesinde bulunan ve depremde hasar gören Alabey İş Hanı, bir günlük çalışma sonucunda yıkıldı. Yıkım ve enkaz çalışmaları profesyonel bir ekip tarafından yapıldı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, çalışmanın kısa bir sürede bitirilmesi vatandaş tarafından memnuniyetle karşılandı.  Alabey İş Hanı, 6 Şubat depremlerinin ardından boşaltılmıştı. 

Deprem etkisi! Kayseri'de şehir merkezinde 'O' bina da yıkıldı!
Kayseri’de 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde Kocasinan ilçesine bağlı  Gevher Nesibe Mahallesi'nde bulunan 12 katlı Mimarsinan İş Merkezinin yıkımı 20 Şubat’ta başlamış, yetkililer tarafından  önce boşaltılmış, ardından da yaklaşık on günlük bir çalışma neticesinde yıkılmıştı.  Depremden etkilen 12 katlı binanın yıkımı kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanının Mehmet Özhaseki seçilmesinin ardından Kayseri de ağır hasar gören binaların yıkım işlemi hızlandı. Şimdi ise şehrin başka bir merkezindeki binanın yıkımı aylar sonra gerçekleştirildi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Kayseri'de, hasar tespiti için incelenen 14 bin 131 yapıdan 1096'sının ağır hasarlı olduğu tespit edilmişti.

Deprem etkisi! Kayseri'de şehir merkezinde 'O' bina da yıkıldı!
Konuya ilişkin 23 Mart itibariyle de Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün 14 bin 989 başvurudan 14 bin 131 yapının hasar tespit çalışmasını tamamladığı aktarılmıştı.
Böylelikle toplamda kontrol edilen 8 bin 895 hasarsız, 4 bin 89 az hasarlı, 51 orta hasarlı ve 1096 ağır hasarlı yapı tespit edilmişti.  23 Mart itibariyle yapılan başvuruların yüzde 94'nün hasar tespit çalışmaları tamamlanmış ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği açıklanmıştı.