DEPREM SONRASI ALTINLAR BANKAYA

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketi sonrası enkaz altından çıkarılan döviz ve altın görüntüleri yastık altında tasarruf bulunduran vatandaşları harekete geçirdi. Birikimim enkazda kalırsa korkusu yastık altı birikim ve değerli ziynetleri bankaya döndürdü.

DEPREM SONRASI ALTINLAR BANKAYA

Kahramanmaraş merkezli ‘asrın felaketi’ olarak adlandırılan büyük felaket sonrası binlerce konutla birlikte yastık altı birikimler de enkaz altında kalırken, vatandaşlar en güvenilir olanının birikimini bankaya yatırmak olduğunu söylüyor.

BİRİKİMLER ENKAZ ALTINDA
Enkaz kaldırma çalışmalarında bulunan altın ve değerli ziynet eşyaları dudak uçuklatırken, durumdan faydalanan birçok fırsatçı da enkaz altında tespit ettikleri altınları yağmaladı. Depremden etkilenen milyonlarca vatandaş da birikimim enkaz altında kalırsa korkusuyla yastık altı birikimini bankalara yatırıyor.
EN GÜVENLİSİ BANKA
BDDK verilerine göre de kur korumalı mevduatta büyüme hızı güçlü ivme gösteriyor. Yastık altındaki birikimini bankaya yatırmanın en güvenli yöntem olduğuna kanaat getiren vatandaşlar kur korumalı mevduat hesabına yöneliyor. Deprem korkusuyla tüm birikimini bankaya yatırdığını kaydeden bir vatandaş ise, “Depremde birikimlerin bir hiç olduğunu gördük. Ben de dahil çevremdeki birçok insan birikimlerimizi bankaya yatırdık” ifadelerinde bulundu.
>>Selma Kan