Deprem Uzmanı Demirtaş, 'Çok önemli' dedi ve açıklamada bulundu

Ünlü deprem Uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Çevre Şehircilik ve İKlim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yaptığı açıklamaya yönelik bilgilendirme yaptı ve 'Paleosismoloji konusunda gerçekten uzman olan kişilerin görüşlerine kulak verelim' diye konuştu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Deprem Uzmanı Demirtaş, 'Çok önemli' dedi ve açıklamada bulundu

Ünlü deprem uzmanı Dr. Ramazan Demirtaş, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklamanın yanlış yönlendirme olduğunu söyledi.
Yaptığı bilimsel açıklamalarla mesleğe 35 yılını veren Demirtaş, Özhaseki’nin yaptığı açıklamaya yönelik, “Tamamen yanlış yönlendirme (Bilime kulak verin !!) 1999 ve 6 Şubat 2023 depremlerinde fay hatlarının hemen 1 metre yakınında yıkılmayan; buna karşın fay hatlarından onlarca-yüzlerce km uzaklıkta yıkılmış çok sayıda bina örnekler gösterebilirim” dedi.
Uzman olan kişilerin görüşlerine kulak verelim vurgusunu yineleyen Demirtaş, “Fay/deprem tehlike parametrelerini bilirseniz fay hatlarının çok yakınlarında yapılaşma yapabilirsiniz.-Yanlış yönlendirmelerden uzak duralım, en azından diri fay/paleosismoloji konusunda gerçekten uzman olan kişilerin görüşlerine kulak verelim” diye konuştu. 
Basına seslenen Demirtaş, “Ulusal Basınımıza sesleniyorum. ‘Fay kırıkları ve hatları üzerinde yapılaşma olmayacak’ mühendisliğe ters. İlgili Bakan ve karar vericileri yanlış yönlendiriyorlar. Tehlike parametrelerini iyi bilirseniz Fay Hatlarının birkaç metre yakınına kadar yapılaşma yapabiliriz” şeklinde bilgi verdi. 
Demirtaş, son olarak da ‘Çok Önemli’ başlığıyla, “Değerli Arkadaşlar, ‘Fay kırıkları ve hatları üzerinde yapılaşma olmayacak’ görüşünün yanlış olduğunu, ulusal yazılı - görsel basınımıza ve geniş kitlelere yaymak adına son 3 twitimi RT etmenizi rica ediyorum, faylar öcü değildir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.