Deprem Uzmanı Evsen: Bir kez daha söylüyorum

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, ünlü kahin Frank Hoogerbeets'in 6 Şubat depremlerini bildiği iddialarına yanıt verdi. Evsen, depremlerin atmosferik olaylar ve gezegen dizilimleriyle ilgisi olmadığını belirtti. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Deprem Uzmanı Evsen: Bir kez daha söylüyorum

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'in deprem açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Evsen depremlerle ilgili yanlış bilgi ve paylaşımlarla bir yere varılmayacağını yineledi. Depremlerle ilgili en güncel ve doğru bilgiler için bilim insanlarının açıklamalarının önemine değinen Evsen ‘Depremler ve Gezegen dizilimleri arasında ilişki yoktur’ dedi. 

Evsen, 6 Şubat depremlerini bildiği iddia edilen Frank Hoogerbeets'e göndermede bulundu. Evsen, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "Depremlerin atmosferik olaylar ve gezegen dizilimleri ile ilgisi yoktur" diyerek bu tür iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek itibar edilmemesini vurguladı.

Evsen'den Hatay ve Tokat uyarısı

Evsen, "Tokat ve Hatay'a dikkat çekti" başlığıyla yaptığı paylaşımda, Hoogerbeets'in son tahminlerine yanıt verdi. "6 Şubat Depremlerini bildiği iddia edilen Frank Hoogerbeets bu defa da Hatay ve Tokat illerine kafayı taktı. Aslında 6 Şubat Depremlerini bilemeyen, fakat medyanın 6 Şubat Depremlerini bildi diye üzerine atladığı kişi ile ilgili yazıyı okumalarını tavsiye ederim" diyen Evsen, bu tür açıklamalarla halkı yanlış yönlendirdiğini belirtti.

Deprem Uzmanı Evsen: Bir kez daha söylüyorum

'Frank ve benzeri tipler bu toplumu daha çok kandırır'

Adnan Evsen, Frank Hoogerbeets ve benzeri kişilerin toplum üzerinde yanıltıcı etkiler oluşturabileceğinin altını çizerek, "Frank ve benzeri tipler bu toplumu daha çok kandırır. Bir kez daha söylüyorum, depremlerin atmosferik olaylar ve gezegen dizilimleri ile ilgisi yoktur" diyerek bilimsel açıklamaların dışında falcıların bu işten farklı çıkarları olduğunu söyledi. 

Deprem Uzmanı Evsen: Bir kez daha söylüyorum

Evsen: Bir kez daha söylüyorum

Evsen, depremlerin tahmin edilmesi konusunda bilimsel yöntemlerin önemine dikkat çekerek, '6 Şubat Depremlerini bildiği iddia edilen Frank Hoogerbeets bu defa da Hatay ve Tokat illerine kafayı taktı. Aslında 6 Şubat Depremlerini bilemeyen, fakat medyanın 6 Şubat Depremlerini bildi diye üzerine atladığı kişi ile ilgili yazıyı okumalarını tavsiye ederim. Frank ve benzeri tipler bu toplumu daha çok kandırır. Bir kez daha söylüyorum. Depremlerin atmosferik olaylar ve gezegen dizilimleri ile ilgisi yoktur.'