Deprem uzmanlarından Kayseri yorumu... Yahyalı'da hissedildi...

Kayseri'de deprem mi oldu? Yahyalı depremi nasıl hissetti? Aladağ Fay Zonundaki deprem Erciyes'i etkiler mi? Ramazan Demirtaş ve Feyza Biçer konuya nasıl yorum getirdi... İşte detaylar...

Deprem uzmanlarından Kayseri yorumu... Yahyalı'da hissedildi...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün saat 00:44’te 13 km uzunluktaki Aladağ Fay Zonu'nun GB ucunda Mw=3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kayserili deprem araştırmacısı Feyza Biçer, küçük bir deprem olduğunu ve tedirgin olunacak bir durum söz konusu olmadığının altını çizdi. Biçer, depremle ilgili olarak, “Yahyalı ve civarının kayalık zemin olmasından dolayı deprem hissedilmemiştir” ifadelerini kullandı.. 

Deprem uzmanlarından Kayseri yorumu... Yahyalı'da hissedildi...
Ünlü deprem uzmanı Dr Ramazan Demirtaş da konuyla ilgili olarak, “Bu deprem ne anlama geliyor!!! -Bu depremden Erciyes Yanardağı'nı patlatabilir!! Bu depremden Sarız Fayını harekete geçirebilirler. Bu depremden Ecemiş Fayı üzerinde 7.5 üretebilirler. Bu tür kirli bilgiler akıtılırsa, lütfen itibar etmeyin” diyerek, her zamanki gibi doğru bilgilerle bilimsel açıklamalarla uyarıda bulundu. 
Demirtaş, “Öncelikle fay tartışmasını bırakmak gerekiyor. Bunları bilim insanlarına bırakın. Bunları tartışacak bilim insanları da medyanın önünde tartışmamalı. Bu tartışmalardan dolayı asıl çözüme gidemiyoruz. Bizim köyde derler ki: İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır" dedi. 
Yine bir ironide bulunan Demirtaş, “Önceden uyardık, -M=3.4'lük depremi önceden bildim/bildi. Tam isabet ettirdi gibi saçmalıklara son vermek amacıyla, önceden paylaşıyoruz ki, insanımızın biraz daha deprem(ler)e farklı açıdan bakmasını sağlayalım..” diye konuştu. 

HABER: YASEMİN SERBEZ