Deprem yüksek katta yaşayanları tedirgin etti!

Adana merkezli yaşanan deprem Kayseri ve çevre illerde şiddetli şekilde hissedildi. Yüksek katta yaşayan vatandaşlar depremin şiddetini görece daha çok hissetti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Deprem yüksek katta yaşayanları tedirgin etti!

Adana Kozan'da meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem korku ve paniğe neden oldu. Kısa süreli panik anlarında çok sayıda vatandaş depremin ilk anlarında hareketsiz kalsada depremin arından ev ve işyerlerinden dışarı çıktı. 

Yüksek katlar daha çok hissetti!

Depremi yüksek katlı apartmanların üst katlarında oturan vatandaşlar apartmanların salınım hareketleri nedeniyle daha çok hissetti. Depremin ardından asansörleride kullanmakta imtina eden vatandaşlar depremin ardından parklara indi. 

Beşik gibiydi...

14 Katta oturduğunu ve depremin çok şiddetli hissetiğini ifade eden bir vatandaş şöyle konuştu. 'Bir başım dönüyor gibi oldu ardından bir baktım avize sallanıyor, birkaç saniyeliğine çok hızlandı ancak sonradan bir durgunluk yaşandı.' diye konuştu. Apartmanın adeta beşik gibi sallandığını ifade eden bir diğer vatandaş ise 'Beşik gibi sallandık, yüksek katlı apartmanlarda oturmanın en kötü yanını bu deprem zamanlarında görüyoruz. 'dedi.