Depremin ardından bir açıklama da İçelli'den geldi - 5,8 üretebilir!

Adana'da saat 20.07'de meydana gelen depremin ardından Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli de açıklamada yaptı. İçelli deprem üreten fayın 5.8'e kadar deprem üretebileceğini ifade etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Depremin ardından bir açıklama da İçelli'den geldi - 5,8 üretebilir!

Adana’da saat 20.07’de meydana gelen depremin ardından Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli de açıklamada yaptı. 

Adana Kozan merkezli deprem Kayseri'de ve çevre illerde şiddetli olarak hissedildi. AFAD tarafından depremin büyüklüğü 5 Mw olarak belirtildi. Yerin 20.13 km altında gerçekleşen deprem vatandaşlarda büyük panik ve korku yarattı. Bölgede artçı depremlerin sürebileceği belirtiliyor. 

5.8 üretebilir!

Depremin ardından sosyal medya hesabında açıklamada bulunan İçelli, ‘Savrun kırığının Güneybatısı ve Kozan fayı kuzey ucu arasında 4,9 deprem olmuştur.Aynı lokasyonda son 20 ay sürede  aynı  büyüklüğe yakın 4. depremdir.Hesaplarımıza göre Savrun kırığının çalışması halinde 6,5 lara yakın deprem üretme kapasitesi vardır .
Yalnız bugün olan depremin Savrun ile yakın ilişkisi yoktur.Savrun fayına paralel KD-GB yönlü  bağımsız  bir kırıktır . Fay mekanizmasının Çalışmasi durumunda 5,8 deprem üretebilir. Geçmiş olsun’ ifadelerinde bulundu.