Depremlerin Kayseri'de etkisi olur mu? - Uzmanı açıkladı!

Sivas'ta 14.17 sularında meydana gelen deprem Kayserililerde panik yarattı. Komşu ilde meydana gelen deprem Kayseri'yi etkiler mi? Sosyal medyada bu sorulara Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen yanıt verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Depremlerin Kayseri'de etkisi olur mu? - Uzmanı açıkladı!

Komşu il Sivas'ta meydana gelen 4.0 büyüklüğünde ki deprem Kayserililerde panik yarattı. Sosyal medya da Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen'e Kayserililer 'Bu depremler Kayseri'de olacak depremi öne alır mı hocam. Burayı tetikler mi?' sorusunu yöneltirken, Evsen de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kayserinin sınır komşusu Sivas’ta saat 14.17'de deprem meydana geldi. AFAD web sitesinde yer alan bilgilere göre deprem üssünün Gürün ilçesi olduğu belirtildi. Yaşanan deprem Sivas ve çevre illerde hissedildi vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Depremin yerin 11.08 Km altında gerçekleştiği belirtildi. Depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtildi.

Kayserililer tedirgin oldu!

Meydana gelen depremin ardından Kayserililer, 'Bu deprem Kayseri'de olacak olan depremi öne alır mı? Burada depremi tetikler mi? ' sorusunu Adnan Evsen'e yöneltti. Evsen depremin ardından yaptığı açıklamada, 'Eskihamal, Gürün, Sivas'ta Ayvalı fayına 12 km, Sarız fayı Böğrüdelik segmentine 16 km mesafede fay tanımsız bölgede 4.0 Mw büyüklüğünde deprem olmuştur. 2023 ve 2024 yıllarında bu bölgede 4-4.7 Mw arası çok sayıda deprem olmuştur. Geçmiş olsun' ifadelerinde bulundu. 

Evsen'in açıklamasının ardına Kayserililer, komşu illerde meydana gelen depremlerin Kayseri'de oluşabilecek depremlere etkisi olup olmadığını sordu. Evsen, 'Bunlar başka bir fayı tetiklemek yeteri kadar büyük değil. Endişe etme' diyerek yanıt verdi.