Dev banka ismini değiştiriyor! Parası olan görünce şaşırmasın

QNB Finansbank, 1 Ekim 2024 tarihinde yapılacak genel kurulda isminin 'QNB Bank' olarak değiştirilmesini oylayacak. 35 yıllık geçmişe sahip olan Finansbank'ın ismi bu tarihten itibaren değişmiş olacak.

Dev banka ismini değiştiriyor! Parası olan görünce şaşırmasın

QNB Finansbank, 1 Ekim’de yapılacak genel kurulda ismini “QNB Bank” olarak değiştirmeyi oylayacak. Bu adım, bankanın köklü isminin tarihe karışmasına neden olacak. Değişiklik, bankanın tarihi marka kimliğinde önemli bir değişim olarak değerlendiriliyor.

Türkiye'nin 35 yıllık köklü bankacılık markalarından biri Finansbank’ın ismi tarih oluyor.

QNB Finansbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, bankanın genel kurul toplantısında unvan değişikliği gündeme alınacak. Bu doğrultuda, banka 1 Ekim Salı günü saat 11:00'de yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında ticari ismini "QNB Bank" olarak değiştirmeyi oylayacak.

Finansbank'ın tarihi 1987 yılına, Hüsnü Özyeğin'in önderliğinde 100 ortakla birlikte kurulduğu döneme kadar uzanıyor. Banka, 1990 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (o zamanki adıyla) halka arz edilerek, halka açılan ilk özel sektör bankası olmuştu. Finansbank, 1990'ların sonlarına doğru uluslararası pazarlarda da faaliyet göstermeye başlamıştı.

Türkiye'nin 1994 yılındaki ekonomik krizi sonrası bireysel bankacılığa adım atan Finansbank, bu alanda birçok yenilikçi ürün sunarak piyasada adından söz ettirdi. 2006 yılında, Yunanistan’ın en büyük bankası olan National Bank of Greece, Finansbank'ı 2,8 milyar dolar karşılığında satın aldı. Ancak bu satın alma sonrasında bankanın adı değişmeden faaliyetlerine devam etti.

Dijital bankacılıkta öncülük eden banka, 2012 yılında Türkiye'nin ilk şubesiz dijital bankası Enpara.com'u hayata geçirdi. 2016 yılına gelindiğinde ise Katar'ın en büyük bankası olan Qatar National Bank (QNB Group), Finansbank'ı 2,7 milyar euroya satın aldı ve Ekim 2016 itibarıyla banka "QNB Finansbank" ismiyle hizmet vermeye başladı.

30 Haziran 2024 itibarıyla QNB Finansbank, Türkiye genelinde 436 şube ve 12,034 çalışanla hizmet veriyor.