Dev Markalara Soruşturma Şoku!

Rekabet Kurulu, kozmetik, kişisel bakım, gıda takviyesi ve bitkisel temizlik ürünleri pazarında faaliyet gösteren üç şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Detaylar haberimizde...

Dev Markalara Soruşturma Şoku!

Rekabet Kurulu, kozmetik, kişisel bakım, gıda takviyesi ve bitkisel temizlik ürünleri pazarında faaliyet gösteren üç şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Forever Living Ltd. Şti., Herbalife Ltd. Şti., ve Homm AŞ'nin rekabet kurallarını ihlal edip etmediklerinin belirlenmesi amacıyla detaylı bir inceleme başlatıldı.

Dev Markalara Soruşturma Şoku!

İddialar Üzerine İnceleme Başladı

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Forever Living Sağlık ve Güzellik Ürünleri Dağıtım Ltd. Şti., Herbalife International Ürünleri Ticaret Ltd. Şti., ve Homm Bitkisel Ürünler Pazarlama AŞ'nin satış fiyatlarını belirleyerek ya da internet üzerinden yapılan satışları kısıtlayarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespit edilmesi için soruşturma açıldı.

Amaç Rekabetin Korunması

Kurulun aldığı karar doğrultusunda, bu şirketlerin rekabeti engelleyici eylemlerinin olup olmadığını tespit etmek amacıyla kapsamlı bir inceleme yapılacak. Soruşturmanın odağında, bu firmaların uyguladığı satış politikalarının ve rekabet kurallarına uyumlarının detaylı bir şekilde incelenmesi yer alıyor. Rekabetin korunması amacıyla başlatılan bu süreçte, ilgili şirketlerin faaliyetlerinin rekabet hukukuna uygunluğu mercek altına alınacak.