Dev Şeker Firması İflas Etti!

Türkiye'de son zamanlarda iflas haberlerinin artış göstermesi, ekonomik zorlukların bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu defaki iflas haberi ise 100 ülkeye ihracat yapan Dev Şeker firmasından geldi… Detaylar haberimizde…

Dev Şeker Firması İflas Etti!

Ekonomik krizler, şirketlerin mali yapılarını zayıflatmakta ve konkordato ilan etmelerine veya tamamen faaliyetlerini durdurmalarına neden olmaktadır. Özellikle pandemi sonrası İflas haberlerinin çoğalması, sadece şirketler için değil, çalışanlar ve tüketiciler için de olumsuz sonuçlar doğurdu. 

Bu defaki iflas haberi ise 100 ülkeye de ihracat yapan Alfa Şekerleme oldu. Konya merkezli bir şekerleme firması, ekonomik zorluklar nedeniyle iflasını açıkladı. 2011 yılında kurulan ve 100 ülkeye ihracat yapan bu firma, artan faiz oranları ve nakit akışındaki zorluklar gibi faktörlerden olumsuz etkilendi. Şirketin çok sayıda çalışanı işsiz kaldı. 

Dev Şeker Firması İflas Etti!

İflas kararını Asliye 2. Ticaret Mahkemesi, Garanti Bankası'nın 65.247,32 TL'lik alacağını kabul ederken, 129.421,63 TL'lik bir alacağı reddetti. Alacaklılar için belirlenen itiraz süreleri ve süreci hakkında bilgi verildi. Alfa Şekerleme'nin iflası, gıda sektöründeki zorlukları da gözler önüne serdi.