Dev şirket satıldı - Ünlü markalar göz göre göre gitti!

Dünyaca ünlü Türk gıda devi yabancılara satıldı. Aralarında Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ gibi pek çok önemli marka da yer alıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dev şirket satıldı - Ünlü markalar göz göre göre gitti!

Dünyaca ünlü Türk gıda devi artık resmen yabancıların oldu. Aralarında Türk insanının bayılarak tükettiği Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ gibi pek çok önemli markayı da bulunduran gıda devi el değiştirdi. 

Karar.com’da yer alan habere göre, Türk gıda dağıtıcısı olarak görev yapan Vintage Food, Amerikalı şirket Ziyad Brothers’a sessiz sedasız satıldı. Vintage Food sahibi Levent Demirgil, ABD'de 2000’den fazla Türk ürününü satışa çıkaran şirketi satışa çıkarırken satış işlemleri ile birlikte Ziyad Brothers’ta yönetici pozisyonuna geçti. Satış bedeli hakkında bir açıklama yapılmazken devir işlemlerinin bu yılın ilk aylarında tamamlandığı aktarıldı. 

Bünyesinde Ülker, Tamek, Tadım, Uludağ, Reis, Murat Bey ve Piyale gibi birçok markayı barındıran Vintage Food, ABD'de bu ürünleri satışa sunuyordu. Şirketin satılması ile birlikte Ziyad Brothers, ABD'deki en büyük Ortadoğu ve Akdeniz gıda sağlayıcılarından biri konumuna geçti. Şirkete CEO'su Jim Wagner, anlaşma ile birlikte yiyecek ve içecek portföyünde büyük ölçüde bir tamamlanma yaşanacağının altını çizdi.

Öte yandan 2023 Eylül ayında inşa çalışmalarına başlanan Ülker Fabrikası'nın da sona erdiği bildirilmiş, Kandıra Gıda İhtisas OSB’ye 500 milyon lira yatırım yapan Ülker Nesos markasıyla sos üretimine başlayacağı duyurulmuştu.