Dev Şirket Satıldı!

Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, önemli bir varlık satışına imza attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dev Şirket Satıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin en büyük özel bankası olan İş Bankası, önemli bir varlık satışına imza attı. Banka, Sportive markasının yüzde 50'lik hissesini sattı.

İş Bankası, geçtiğimiz günlerde tüm iştiraklerini TİBAŞ Holding çatısı altında birleştirme kararı alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bu adım, bankayı Koç Holding ve Sabancı Holding'in ardından Türkiye'nin en büyük üçüncü şirketler topluluğu haline getirdi. İş Bankası, bu stratejik hamlesiyle Türkiye'nin ekonomik yapısında önemli bir yer edindi.

Rekabet kurumundan onay bekleniyor

Banka, Sportive markasının yüzde 50'lik hissesini, bankacılık sektörü başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren Fiba Grubu'na satma kararı aldı. Bu satış işlemi için ödenecek bedel 480 milyon lira olarak açıklandı. Anlaşmanın tamamlanabilmesi için Rekabet Kurumu'nun onayı bekleniyor.

Sportive Spor Malzemeleri Ticaret AŞ, perakende, toptan, takım sporları, kulüp, federasyon ve elit sporcu işbirlikleriyle Türkiye'nin önde gelen 360 derece aktif spor şirketlerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.  Sportive markasının yüzde 50 hissesinin Fiba Grubu'na satışı, İş Bankası'nın büyüme ve genişleme stratejilerinin bir parçası olarak değerlendirildi.