Dev şirketten kötü haber – Çalışanlar kara kara düşünüyor!

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden Baykar Filtre'den kötü haber geldi. Çalışanlar kara kara ne yapacağını düşünüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dev şirketten kötü haber – Çalışanlar kara kara düşünüyor!

Son zamanlarda Türkiye’de artan konkordato başvurularına bir yenisi daha eklendi. 18 yıllık dev şirket Baykar Filtre zor günler geçiriyor. Şirket 30 Temmuz 2024 tarihinde konkordato başvurusunda bulundu.

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin başvurusunu değerlendirerek üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi. Bu karar doğrultusunda Baykar Filtre'nin borçları üzerindeki takipler durdurulurken, şirketin yeniden yapılandırma süreci başlatıldı.

23 Ekim’de belli olacak

Çevreye duyarlı çözümler sunan Baykar Filtre, fan imalatı, silo filtre ve siklon filtre gibi çeşitli ürünlerle sektöre yön veriyordu. Ancak yaşanan ekonomik kriz, şirketin de belini büktü.

Konkordato komiserleri olarak atanan Onur Akpınar, Ferah Yıldız ve Yakup Oruç, şirketin mali durumunu detaylı bir şekilde inceleyecek ve yeniden yapılandırma planı hazırlayacaklar. 23 Ekim 2024'te yapılacak duruşmada, Baykar Filtre’nin geleceği hakkında önemli kararlar alınacak.