Develi Cıvıklısı: Kayseri'nin Gizli Lezzet Hazinesi

Develi cıvıklısı, Kayseri'nin en özel lezzetlerinden biri. Bu otantik yemek tarifi, sağlık ve lezzet bir arada sunuyor. Tarifi, Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde…

Develi Cıvıklısı: Kayseri'nin Gizli Lezzet Hazinesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin eşsiz yemeklerinden biri olan Develi cıvıklısı, Kayseri’nin gizli hazine tariflerinden biri.

Develi ilçesiyle özdeşleşen bu eşsiz yemek, zengin içeriği ve benzersiz lezzetiyle hem dikkat çekiyor, hem de yiyenlerin damağında unutulmaz bir tat bırakıyor.
Develi cıvıklısı, adı, Kayseri'nin Develi ilçesinden alır. Develi deyince ilk akla gelen Develi cıvıklısı oluyor. Bu ilçeye gelenler bu lezzeti tatmadan gitmiyor. Her mevsimde tercih edilen Develi cıvıklısı, sağlıklı ve lezzetli bir seçenek sunuyor.
Ana malzemeler arasında yarım kilo kuşbaşı et, 4 adet soğan, 4 adet yeşil biber,
2 adet kırmızı biber, 5 adet domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, Maydanoz, 1 tatlı kaşığı biber salçası yanı sıra 1 kilo un, Maya, Tuz, Su bulunuyor. 
Develi Cıvıklısı, lezzetinin yanı sıra besleyici, kaliteli protein ve enerji kaynağı sunuyor.
İçeriğindeki kuzu eti, kaliteli bir protein kullanarak ve pirinç, karmaşık karbonhidratlarla enerji sağlıyor.
Kayseri’ye özgü Develi civıklısı, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olarak Türk mutfağında önemli bir yer tutuyor. Hem yerli, hem de yabancı misafirlerin beğenisini kazanan bu yemek, Kayseri’nin gizli lezzet hazinelerinden biri olarak kabul ediliyor. 
Yapılışı
Biberimizi, soğanımızı ve domatesimizi ufak ufak doğrayıp, etimizin içine ekliyoruz. Daha sonra biraz sıvı yağ, salça ve baharatlarımızı ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Hamurumuzdan ortalama yumruğumuz kadar beze alıp, uzunlamasına açıyoruz. Harcı ekleyip, pide şekli verip fırına atıyoruz.

200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.Afiyet olsun.