Develi'de 3 gündür su sıkıntısı yaşanıyor – İşte sebebi…

Kayseri'nin Develi ilçesinde 3 gündür pek çok mahalleyi etkileyen su kesintileri yaşanıyor. Develiler yaşanan sorunun neden kaynaklandığını merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Develi'de 3 gündür su sıkıntısı yaşanıyor – İşte sebebi…

Kayseri’nin Develi ilçesinde pek çok mahallede 3 gündür yaşanan su sıkıntısının neden kaynaklandığı belli oldu. Konuyla ilgili haber merkezimize ulaşan vatandaşlar ciddi sorun yaşadıklarını ifade ederken sorunun daha da yayılmasından korktuklarını belirtti. Peki sorunun kaynağı ne? İşte detaylar…

Su sıkıntısı neden oldu?

Edinilen bilgilere göre ilçede bulunan en büyük su deposundan kaçak su çekmeye çalışan bir vatandaş su deposunu patlattı. Deponun patlamasıyla KASKİ devreye girerek sorunu düzeltti. Ancak sorun giderildikten sonra boru başka yerden patlak verdi.

Sorun giderildi!

KASKİ tarafından yapılan çalışmalar neticesinde depoyla ilgili sorun düzeltildi. Yetkililer hala evine su ulaşmayan vatandaşların sorunlarının yüksek katta olmalarından kaynaklı olduğunu, binalarında hidrafor olmadığı için suyun yüksek kata ulaşmasında zorlandığını ya da su deposu olmayan evler olduğunu belirtiyor.

Sorunun yaşandığı günlerin hafta sonu olması da vatandaşları etkileyen önemli bir unsur olarak görülebilir. Kayseri'de hafta sonları bağ bahçe sulama günleri olarak bilindiğinden suyun azalması da vatandaşları etkiliyor.

Sonuç itibariyle ilçede su deposundan kaynaklı sorun tamamen düzeltilmiş durumda. KASKİ belli mahallelerde vatandaşların daha fazla mağdur olmaması adına çalışmalarını ve kontrollerini hızla sürdürüyor.