Develi'nin kurucusu hayatını kaybetti

Türk mutfağına yaptığı katkılar ve yarattığı gastronomik mirasla tanınan Arif Develi hayatını kaybetti. Arif Develi, Develi Restoranları'nın kurucusu ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan olunmasıyla tanınıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Develi'nin kurucusu hayatını kaybetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk mutfağına yaptığı katkılar ve yarattığı gastronomik mirasla tanınan Develi, 111 yıllık bir geçmişin temsilcisi olarak geniş bir hayran kitlesine sahip olmasıyla biliniyor. Arif Develi’nin cenazesi, perşembe günü saat 13.00'da Beşiktaş Barbaros Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek.

Kebapçılık ile başladı

Develi’nin kökleri 1900'lü yılların başına kadar uzanıyor. Arif Develi’nin dedesi, 1912 yılında Gaziantep’te kebapçılık mesleğine adım attı. Bu aile geleneği, zamanla devam etti ve Develi'nin babası da Antep’te kebapçılık yaparak bu kültürü sürdürdü. Arif Develi ise, 1966 yılında henüz 22 yaşındayken bu geleneği İstanbul’a taşıyarak Develi Restoranları’nın temellerini attı. İstanbul’un tarihi semti Samatya’da açtığı restoran, kısa sürede lezzetleriyle kendine bir yer edinmeyi başardı.

Türkiye genelinde tanındı

Develi Restoranları, zamanla sadece İstanbul’un değil, Türkiye genelinin en bilinen ve tercih edilen kebapçılarından biri haline geldi. Bugün, Develi Restoranları, sadece kebaplarıyla değil, aynı zamanda zengin menüsü ve otantik atmosferiyle de tanınıyor.