Develi Sosyal Medyada Gündem Oldu! – Açıklama Geldi!

Kayseri'nin Develi İlçesi sosyal medyada sokak köpeklerinin toplatıldığı konusunda gündem oldu. Gündeme gelen konuya ilişkin Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KaYHaKDER) açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Develi Sosyal Medyada Gündem Oldu! – Açıklama Geldi!

Kayseri’nin Develi İlçesi sosyal medyada sokak köpeklerinin toplatıldığı konusunda gündem oldu. Gündeme gelen konuya ilişkin Kayseri Hayvanları Koruma Derneği (KaYHaKDER) açıklama yaptı.

Türkiye genelinde ve özellikle Kayseri'de giderek artan sokak köpekleri sorunu, uzun süredir vatandaşların ve yerel yönetimlerin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bu sorunun çözümüne yönelik AK Parti, sokak hayvanlarına yönelik hazırladığı yeni kanun teklifi ile İngiltere'deki düzenlemelere benzer bir yasa hazırlayarak Türkiye'deki sokak hayvanları sorununu çözmeyi hedefliyor. Hayvanseverler tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan bu karar üzerine sosyal medya çeşitli kampanyalar, Türkiye'nin dört bir yanında protestolar gerçekleştirilmişti. 

Develi Sosyal Medyada Gündem Oldu! – Açıklama Geldi!

Açıklama geldi!

Kayseri ili Develi İlçesinde sokak köpeklerinin toplatıldığı konusu sosyal medya hesaplarında tartışma konusu oldu. Kayhakder, konu ile ilişkili olarak Develi Belediyesi yetkilileri görüşmenin sonucunu yayımladı.

Küpesiz kısır olan köpeklerin toplatıldığı kısırlaştırma ve gerekli işlemler için Kayseri Büyükşehir Belediyesi Molu Geçici Köpek bakım evine getirildiği ifade edilerek, ‘Gerekli işlemlerin ardından yasanın da bildirdiği üzere yeniden doğaya salınacaktır’ açıklaması yapıldı.

Develi Sosyal Medyada Gündem Oldu! – Açıklama Geldi!