Devrim Niteliğinde Karar - Kayserililer Uzlaşma ve İndirim Yok!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi cezalarına ilişkin önemli bir düzenleme yaparak, Kayseri dahil 81 ildeki tüm vergi dairelerine yeni bir talimat gönderdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Devrim Niteliğinde Karar - Kayserililer Uzlaşma ve İndirim Yok!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi cezalarına ilişkin önemli bir düzenleme yaparak, Kayseri dahil 81 ildeki tüm vergi dairelerine yeni bir talimat gönderdi. Bu talimatla birlikte, usulsüzlük, özel usulsüzlük ve vergi ziyaı cezaları gibi devlete ödenmesi gereken tüm cezalarda uzlaşma ve indirim teklifi yapılmayacak.

Vergi Cezalarına Kesin Çözüm

Temmuz ayında TBMM'ye sunulması beklenen yeni vergi paketi öncesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı dikkat çekici bir adım attı. Bu karar 24 Haziran tarihi itibariyle yapılan tüm uzlaşma başvurularında geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.

Gönderilen talimatta, Kayseri dahil 81 ildeki vergi dairelerinin devlete ödenmesi gereken cezaları hiçbir şekilde uzlaşma yapılmadan ve indirim teklifi sunulmadan tahsil etmeleri gerektiği belirtildi. Vergi cezalarını indirim olmadan kabul edenler ise, geçmişte olduğu gibi kendilerine sunulacak yapılandırmalardan yararlanabilecekler.

Bu yeni düzenleme ile, hükümetin yeni vergi paketinin TBMM'ye sunulması öncesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından vergi dairelerine önemli bir talimat iletilmiş oldu. Vergi cezalarının tahsilinde artık uzlaşma ve indirim olmayacak, bu da vergi tahsilatında kesin adımlar atılmasını sağlayacak.