Dijital Müze Kart nedir ve nasıl alınır?

Müze Kart sayesinde Türk Vatandaşları çok uygun fiyata müzelere ziyaret etme imkanı buluyor. Peki Müze Kart nedir? Müze Kart nasıl alınır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dijital Müze Kart nedir ve nasıl alınır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 350'den fazla müze ve örenyeri alınacak tek seferlik dijital veya fiziki müze kartı ile ziyaret edilebiliyor. 

 Dijital Müze Kartı nasıl alınır?

Öncelikle akıllı telefon telefonunuza Türkiye'nin Müzeleri uygulamasını indirdikten sonra üye kaydınızı oluşturun. Üstelik daha önce aldığınız bir müze kartınız varsa hesabınıza ekleyerek aktif hale getirebilirsiniz. Uygulama üzerinden alacağınız QR kod ile sıra beklemeden müzeleri ziyaret edebilirsiniz. 

Neden Mobil MüzeKart?

Müze.gov.tr adresinden elde edilen bilgilere dijital müze kart sayesinde daha az plastik atık üretilerek, sürdürülebilir dünya için önemli bir adım olduğu vurgulanıyor. Dijital Müze Kart uygulamasında herhangi bir kargo ücreti bulunmuyor. 

Bölgesel Müze Kartları nedir?

Müze.gov.tr adresinden belirli bölgeler veya İstanbul gibi büyük kültür mirası olan illerde geçerli olan Müze Kartı temin etmekte mümkün. Dijital Müze Kartı bedeli ise 60 TL. 18 yaş ve altı ile 65 yaş ve üstü Türk vatandaşları ise gişelerden ücretsiz bilet alarak alanlara giriş yapabiliyor.