Dikkat! - 6 kişiye 600 bin lira ceza kesildi!

6 kişiye izin belgeleri olmadığı için 600 bin lira ceza kesildi. Kayserili vatandaşlar bu habere dikkat edin. Vatandaşlara neden 600 bin lira para cezası kesildi? Detaylar haberimizde…

Dikkat! - 6 kişiye 600 bin lira ceza kesildi!

İzin belgesi olmayan 6 kişiye 600 bin TL para cezası kesildi.

Otel fiyatlarının artmasıyla beraber tatilciler rotalarını yazlık evleri kiralamaya çevirdi. Yazlık sahipleri ise artan enflasyon sebebiyle ek gelir ihtiyacı hissetmeye başladı. Ek gelir ihtiyacı hisseden yazlık sahipleri konutlarını kiralamaya başladı.

Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı evlerini turizm amaçlı kiralayan ev sahiplerinin izin belgesi alması gerektiğini ve izin belgesi alınmadığı takdirde vatandaşlara her konut başına 100 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar idari para cezası verileceğini açıkladı.

Edirne’de Körfez sahilinde Erikli, Yayla ve Mecidiye köylerindeki yazlık evler, sahipleri tarafından turizm amaçlı olarak kiralandı. Edirne’de yer alan olayda Jandarma ekipleri, belgesi olmadan yazlıklarını kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ilişkin kanuna muhalefetten 600 bin lira idari para cezası uyguladı.

Konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için izin belgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınması gerekiyor. İzin belgesi olmadan turizm amaçlı konutlarını kiraya verenlere, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin lira idari para cezası uygulanacak ve izin belgesi alarak faaliyete başlayabilmesi için 15 gün süre verilecek. Verilen 15 günlük süre sonunda izin belgesi almadan turizm amaçlı kiralama devam ediliyorsa, bu ceza 500 bin TL'ye çıkarılacak ve bir kez daha 15 gün süre verilecek.