Dikkat çeken istatistik: Kayseri'yi terk ettiler!

TÜİK'in illerin aldığı ve verdiği göç istatistiklerinde Kayseri detayı şaşırttı. 3 yılda bakın kaç kişi Kayseri'ye elveda dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Dikkat çeken istatistik: Kayseri'yi terk ettiler!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yayımladığı son göç istatistiklerinde Kayseri detayı dikkat çekti. Kayseri 38 bin bandında göç alıp vererek plakayı vurdu.

TÜİK'in verilerine göre, Kayseri, göç istatistiklerindeki dalgalanma ile dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle ekonomik büyüme, iş olanakları ve yaşam kalitesindeki artış, Kayseri'nin göç vermesini tetiklemiş gibi görünüyor. 

Ayrıca kent, hem diğer illerden hem de yurtdışından gelen göçlerle nüfusunu güçlendirmiş durumda.

TÜİK İstatistiklerine göre en az göç veren il 2022 yılı için Tunceli olurken, İstanbul Ankara ve İzmir en çok göç alan iller arasında başı çekti.

2022 yılında tayin, iş değişikliği, medeni durum, daha iyi yaşam koşulları, aileye bağlı göç, memleket ve sağlık nedenleri ile Kayseri’den 2022 yılında 38 bin 902 göç ederken kent, 38 bin 374 kişi göç aldı.

2021 yılında 39 bin 915 kişi Kayseri’ye elveda derken, 40 bin 628 kişi kente merhaba dedi.

2020 yılında ise 30 bin 33 kişi şehri terk etti. 31 bin 766 kişi şehre yerleşti.

İstatistiklere göre, şehirdeki göç dengesi nispeten küçük bir negatif etki yaratmış gibi görünüyor. 2021 yılındaki göç rakamlarına kıyasla 2022'deki hafif düşüş, kentteki dinamik değişimleri ve çeşitli faktörlerin etkilerini yansıtabilir.