Dikkat çeken mesaj - Kayserililer de tedirgin!

Son dönemde bazı vatandaşlar FETÖ/PDY, PKK, veya terör örgütü soruşturması nedeniyle telefondan aranıyor. İçişleri Bakanlığı'da bu konuya SMS mesajlarıyla değinerek halkı uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in kayseri haberlerinde...

Dikkat çeken mesaj - Kayserililer de tedirgin!

Türkiye'deki dolandırıcılar, para avcıları veya fırsatçılar her geçen gün yeni yöntemler ile vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı da FETÖ/PDY, PKK, veya terör örgütü soruşturması gibi işlemler nedeniyle telefondan arayan şahıslara karşı SMS mesajlarıyla vatandaşları uyardı.

Profesörleri bile kandıran dolandırıcılar, son dönemde ise en çok telefonlar aradıkları vatandaşlara kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtma yöntemini kullanıyor. Özellikle yaşlı insanları hedef alan dolandırıcılar, insanların teknolojiden uzak olmaarını kendilerince bir avantaj haline getirerek bu insanları panikletmeye çalışıyor.

Her kanaldan uyarılara rağmen vakalar azalmıyor!

Dolandırıcılar telefonla aradıkları isimlere kedilerini polis, asker, savcı olarak tanıtarak meslek yalanına inandırdıkları vatandaşlara 'Adınız FETÖ/PDY, PKK vb Terör Örgütü soruşturmasına karıştı.' yalanını söylüyor.

Bu soruşturmadan isimlerini çıkartmak için para ve altın isteyen dolandırıcılar paniklettikleri vatandaşları ağlarına düşürüyor.

Neredeyse her gün bu yalana inanan mağdurların haberleri kamuoyunda gündeme gelmesine rağmen bu tür olayların ardı arkası kesilmiyor.

'Altın ve para isteyenlere inanmayın!'

İçişleri Bakanlığı, belli aralıklarla telefonlara gönderdiği SMS mesajları ile vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

Dikkat çeken mesaj - Kayserililer de tedirgin!

Telefondan gönderilen mesajda şu ifadelere yer verildi, 'Telefonda kendisini Polis Asker Savcı olarak tanıtıp, ADINIZ FETÖ/PDY, PKK vb. TERÖR ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINA KARIŞTI diyerek para ve altın isteyenlere inanmayın.'