Dikkat! Çevrenizdekiler Mitomani Hastalığına Yakalanmış Olabilir

Çevrenizdekiler Mitamoni hastalığına yakalanmış olabilir. Bu kişilere dikkat edilmediği sürece hastalıkları ilerleyebilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Dikkat! Çevrenizdekiler Mitomani Hastalığına Yakalanmış Olabilir

İnsan, çevresinde bulunan kişilerin fiziksel olmadığı sürece ne tür bir hastalığa yakalandığını anlayamıyor ve mitamoni gibi bir hastalığın da kendini gizlediğini fark edemiyor. Mitamoni hastalığına dikkat edilmediği sürece bu hastalığın ilerleyebileceği öngörülüyor.

İnsanlar çevresindeki insanların yalan söyleyip söylemediğini kontrol edemez. Halk dilinde yalan söyleme hastalığı anlamına gelen ve alışkanlık getiren bir hastalık türüdür. Bu durum Psikiyatride mitomani ismi ile adlandırılır.

Uzmanlara göre bu kişiler yalan söylediklerinde anlamanız pek mümkün olmaz. Aniden gelen sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilirler. Yalan söyleyen kişi dikkat çekmek için yalan söyleme yoluna başvurarak, odak noktası olmak ister. Bu kişiler kendi hikayelerinin ya kahramanı ya da kurbanı haline bürünürler. Yalan söylediklerinde rahatlama hissini yaşarlar.

Bu yalanlar kişiden kişiye değişerek farklı rollerde anlatılır.

Uzmanlara göre, Mitamoninin nedenleri arasında; kişilik bozukluğu, takıntı, asosyal kişilik yapısı, aşağılık kompleksi, bipolar bozuklukları gibi davranışlar yer alıyor.