Dikkat - Kayseri haritası yeniden çizilebilir!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 100 il çıkışı sonrası Kayseri'nin Develi ilçesi için il oluyor iddiaları gündemden düşmüyor. Develi ilçesinin il olması halinde Kayseri haritası yeniden şekillenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dikkat - Kayseri haritası yeniden çizilebilir!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli 100 il 1000 ilçe teklifinin ardından Kayseri’nin Develi ilçesinin il olması tartışmaları yeniden alevlendi. Develi il olacak mı? Kayseri haritası nasıl şekillenecek? İşte detaylar…

Türkiye’de bazı ilçelerin il olma hayali devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen kriterlere göre, il olma potansiyeline sahip ilçeler açıklandı.

Bu ilçeler arasında Develi ilçesi yer almıyor ancak pek çok araştırma sonucunda Develi ilçesine rastlayabiliyorsunuz.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 yeni il önerisi için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan ‘İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’ yeniden gündeme geldi.

Bakanlık tarafından hazırlanan İlçelerin araştırmaya (İlçe SEGE-2022) göre, birinci kademe gelişmiş ilçeler, Marmara Bölgesi’nde 36, Ege Bölgesi’nde 13, İç Anadolu’da dokuz, Akdeniz Bölgesi’nde beş, Karadeniz’de iki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu’da birer tane bulunuyor.

TÜİK tarafından hazırlanan liste!

TÜİK tarafından açıklanan ilçeler arasında ise Yüksekova, Midyat, Kahta, Polatlı, Kozan, Ünye, Ergani, Elbistan, Konya Ereğli, Lüleburgaz, Cizre, Nazilli, Bandırma, Edremit, Erciş, Zonguldak Ereğli, Fethiye, İskenderun, Manavgat, Siverek, Çorlu, İnegöl, Tarsus ve Alanya gibi nüfusu 100 binin üzerinde olan ve il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta bulunan ilçeler yer alıyor. Bu ilçeler, nüfus ve ekonomik kriterler açısından il olma potansiyeline sahip olarak değerlendiriliyor.
Develi ise, bu listede yer alabilmek için gerekli şartları karşılayamaması nedeniyle bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. İl olma potansiyelini artırmak amacıyla çeşitli adımlar atılmış olsa da, Develi’nin bu hedefe ulaşması için daha fazla gelişim ve yatırım ihtiyacı bulunuyor. Kayseri’nin tarihî ilçesi Develi, il statüsüne yükselme umudunu koruyor.

‘Develi il mi oluyor?’ sorusuna ise kesin cevaplar yapılan araştırmalar ve analizler sonrası verilecek. Develi ilçesinin il olması halinde ise Kayseri haritası yeniden çizilecek.