Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı - 450 Öğrenci Alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar doğrultusunda, Polis Akademisi Başkanlığı'nın Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) 360 erkek ve 90 kadın olmak üzere toplamda 450 öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu.

Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı - 450 Öğrenci Alınacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karar doğrultusunda, Polis Akademisi Başkanlığı'nın Polis Amirleri Eğitim Merkezi’ne (PAEM) 360 erkek ve 90 kadın olmak üzere toplamda 450 öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu alımlar, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için geçerli olacak ve başvurular, belirli koşulları sağlayan adaylar arasında gerçekleştirilecek.

Dikkat! Resmi Gazete'de Yayımlandı - 450 Öğrenci Alınacak

Kimler Başvurabilir?

Adayların, örgün eğitim veren üniversitelerin en az dört yıl süreli fakültelerinden mezun olmaları ve KPSS P3 puan türünden en az 75 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular, 28 Ağustos - 6 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacak ve detaylar, Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden duyurulacak.

Başvuru Süreci ve Ücret Bilgileri

Başvurular, e-Devlet şifresiyle https://ais.pa.edu.tr/ adresinden yapılabilecek. Adaylar, başvuru ücretini Türkiye Halk Bankası’nın Gölbaşı Şubesi'nde bulunan '2024 YILI 7. DÖNEM PAEM GİRİŞ SINAVI' hesabına 1110 TL olarak yatıracaklardır. Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ve internet bankacılığından ödenebilir.

Sınav ve Eğitim Süreci

Başarılı adaylar, Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde iki yıl sürecek olan eğitimlerini tamamladıktan sonra komiser yardımcısı olarak atanacaklar. Eğitim süreci ve sınavlarla ilgili detaylı bilgilere Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden ulaşılabilecek.

Kayseri ve çevresinden çok sayıda adayın ilgi göstereceği bu alım fırsatı, Polis Akademisi'nde kariyer yapmak isteyenler için büyük bir adım olacak.