Dikkat! - Ünlü Gökbilimci Tarih Verdi - Vatandaşları Uyardı

Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremleri doğru bir şekilde tahmin etmesiyle dikkat çekmişti. Sosyal medya hesaplarından sıkça uyarılarda bulunan Hoogerbeets, yine benzer bir uyarı ile Türkiye'deki vatandaşları tedirgin etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dikkat! - Ünlü Gökbilimci Tarih Verdi - Vatandaşları Uyardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hoogerbeets, geçmişte Kahramanmaraş bölgesindeki 7.5 büyüklüğündeki depremleri önceden tahmin etmiş ve bu tahminleriyle büyük bir yankı uyandırmıştı. Aynı şekilde, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat'ta meydana gelen depremleri de önceden belirtmişti. Sosyal medya üzerinden yaptığı uyarıda, ‘Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir’ demiş ve 16 saat 32 dakika sonra Tokat Sulusaray merkezli 5.6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşmişti.

Dikkat! - Ünlü Gökbilimci Tarih Verdi - Vatandaşları Uyardı

Hoogerbeets'in son yaptığı paylaşım ise yine endişe yarattı. Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'un ‘Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ü içeren gezegen ve ay kavuşumunun yakınsaması daha büyük sismik aktiviteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60’ paylaşımını alıntılayan Hoogerbeets, ‘Her ihtimale karşı tetikte olun’ uyarısında bulundu.

Dikkat! - Ünlü Gökbilimci Tarih Verdi - Vatandaşları Uyardı

Gezegenlerin dizilimi üzerinden deprem tahminleri yapan Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle de tanınıyor. 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı bir site kuran Hoogerbeets, ‘En İyi Avustralyalı Gökbilimciler’ listesinin üçüncü sırasında yer alıyor. 

Yaptığı tahminlerin bazen doğru çıkmamasıyla eleştirilse de, Hoogerbeets'in son uyarıları Türkiye'de dikkatle takip ediliyor.