Dilan Polat davasında şok karar!

Kara para aklama ve vergi suçlarıyla tutuklu bulunan Dilan Polat'ın tahliye edileceği konuşuluyordu. Ancak davaya ilişkin tahliye talebi hayranlarını üzdü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dilan Polat davasında şok karar!

Kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin davasında 908 sayfalık MASAK rapor düzenlenmişti. Dilan Polat'ın tahliye olması beklenirken tahliye talebi reddedildi.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin davası kamuoyu tarafından takip ediliyor. Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımdaki Masak raporuna göre 'Dilan Polat'ın Suç unsuru sayılabilecek herhangi bir eyleminin tespit edilemediği raporlanmıştır' denilmişti.

Dilan Polat davasında şok karar!

Tutukluluğa itiraza yanıt yok!

Sondakika'da yer alan habere göre, MASAK raporunda Dilan Polat'ın ticari ve finansal işlemlerde karar yetkisinin olmadığı, karar vericilerin Engin ve Sezgin Polat olduğu belirtildi. Engin Polat'ın 2020-2023 yıllarında 71 milyon 904 bin lira giriş, 144 milyon 208 bin lira para çıkışı olduğu tespit edilirken bu yıllarda 3 araç ile 6 gayrimenkul alındığı raporda dikkat çekti.

Emrullah Erdinç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Dilan Polat'ın tahliye talebini değerlendiren Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, bu hafta kendisinin nöbetçi olmadığını gerekçe göstererek, tutukluluğa itiraza yanıt vermedi. Dilan Polat'ın avukatları da bu gelişme üzerine dilekçeyi bu hafta nöbetçi olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verecek.' ifadelerine yer verdi.