Dilan Polat ve Engin Polat'a MASAK şoku! 200 milyondan fazla şaibeli işlem…

Dilan Polat ve Engin Polat'a şok! Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) yakın takibe aldı. Polat çiftinin 200 milyondan fazla şaibeli işlem yaptığı belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Dilan Polat ve Engin Polat'a MASAK şoku! 200 milyondan fazla şaibeli işlem…

Şok haber! Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Dilan Polat ve Engin Polat’ı yakın takibe aldı. Polat çiftinin 200 milyondan fazla şaibeli işlem yaptığı belirtiliyor.

Dilan Polat ve Engin Polat'a MASAK şoku! 200 milyondan fazla şaibeli işlem…

MASAK haklarında para aklama, vergi kaçırma gibi birçok iddia bulunan Dilan Polat ve Engin Polat hakkında rapor hazırladı. 

Raporda iddia edilene göre Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklandığı ifadeleri yer alıyor. 

MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Yapılan işlemleri sahte olduğuna dair kuvvetli şüphelerin bulunduğu ve bu işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu iddia edildi. İşlemler sonucu şüpheli kazancın nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Polat çiftine ait bilgilerin bulunduğu rapor savcılığa gönderildi. Raporda, Polat ve eşinin banka, kripto varlık ve elektronik para kuruluşları işlemlerinin askıya alınması istendi.

MASAK’ın yakın takibe aldığı isimler arasında şu kişiler bulunuyor; Dilan Polat, Polat’ın eşi Engin Polat, Engin Polat’ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu.

MASAK nedir?

MASAK'ın başlıca görevleri para aklama suçunu, terörün finansmanı ve kitle imha silahları yayılımının finansmanını önlemek, bunlar hakkında araştırma yapmak, önlemler geliştirmek ve toplanan bilgileri işleyerek gerekli makamlara sunmaktır.