Dilipak: 'Çocuklar geleceğimizdir'

Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen 'Çocuk Aile Savaş' adlı program Abdurrahman Dilipak'ın sunumu ile başladı.

Dilipak: 'Çocuklar geleceğimizdir'

Konuşmacı Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak sahnede zalim ve zulümden söz ederek konuşmasına başladı. "Bunlar, vazgeçilmez olarak hayatımızın içinden geçtiğimiz zorlu dönemlerdir" diyerek sözlerine devam eden Dilipak, konuklara çocuklarını ana okuluna göndererek yanlış yaptıklarını, “Siz onları ana okuluna gönderiyorsunuz ama orada ana yok, onlarda büyüyünce sizi huzur evine gönderecekler ama orada da huzur yok” diye küçük bir de öğüt verdi. 
 
“HER GÖRDÜĞÜ SAKALLININ ELİNİ ÖPEN ÇOCUKLA BİR YERE GİDEMEYİZ”
 
Gerçekleşen programda yeni bir medeniyet kurulacaksa bunun 25 yaşında hayata başlayan çocuklarla olmayacağını ifade eden Dilipak, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklara şahsiyet kazandırmamız gerek. Her gördüğü sakallının elini öpen çocukla bir yere gidemeyiz. Filozof Rıza'nın 10 yaşında yazdığı bitirme tezini şu an bizim lise öğrencilerimiz okuyup anlamıyor. Cehaletin bu kadarı ancak eğitimle mümkün olur. Papağan gibi bize her şeyi ezberletiliyor. Tabi ki iyi nesiller yetiştirmek istiyorsak Batı’nın düzenlediği eğitim sistemi ile olmaz. Batı bize dinimizi yanlış öğretti, tarihimizi katletti.”
 
“YER YÜZÜNDE YAŞAYAN BÜTÜN ÇOCUKLARIN BİZİM ÜMMETİMİZİN YETİMİ”
 
Dilipak, düzenlenen programda yer yüzünde yaşayan bütün çocukların bizim ümmetimizin yetimi olduğunu ve hepsini doyurmamız gerektiğini kaydederek şunları aktardı: “Batı başkalarından çaldıklarıyla zengin oldu. Biz ise Allah'ın bize verdikleri ile zengin olduk. Batı’da intihardan ölenlerin sayıları Doğu’da savaştan ölenlerden fazladır. Batı’daki trajediyi neden görmüyorsunuz? Batı, insanların zihnini değiştirdi.”
 
Dilipak, konuşmasının sonunda 15 Temmuz’da gerçekleştirilen FETÖ olayının sadece Türkiye’ye yapılan bir darbe olmadığını bütün Müslümanlığa yapılan bir darbe girişimi olduğunu belirterek, bizim oturup biraz düşünmemiz gerektiğini, böyle oyunlar olan bir dönemde her zaman birlik ve beraberlik çizgisini bozmadan birlikte olmamızın önemli olduğunu dile getirdi. 
 
Dilipak, konuşmaya katılan seyircilerin sorduğu soruları cevaplayarak konuşmasını bitirdi. HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ