Dinç: 'Zafer Kurultayı'na yoğun ilgi var'

Kayseri'de 2 Ağustos Erciyes Zafer Kurultayı'nı organize eden Necip Dinç, bu sene yapılacak olan Zafer Kurultayı'na yoğun ilgi olduğunu ifade etti.

Dinç: 'Zafer Kurultayı'na yoğun ilgi var'

Sözlerine bu yıl ki yapılacak olan kurultaya sanatçı İsmail Türüt'ün yoğun programı nedeniyle katılamayacağını paylaşarak başlayan Dinç, "Bu sene düzenlenecek olan Zafer Kurultayı'na gerek yurt içinden, gerekse yurt dışından yoğun ilginin olduğunu görüyoruz. Bu sene inşallah coşkulu bir kurultay gerçekleştireceğiz. Partili falan değil, parti görüşü falan önemli değil. Kendini Türk hisseden herkesi bu kurultaya bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

MÜZİK ŞENLİĞİ DEĞİL, KURULTAY RUHUNA UYGUN KURULTAY!

Bu sene gerçekleştirilecek olan Zafer Kurultayı'nın müzik ve şenlik ağırlıklı değil, Türklerin sıkıntılarının konuşulacağı, tartışılacağı ve söz konusu sorunlara çözümün görüşüleceği bir kurultay planladıklarını kaydeden organizatör Dinç, "Dünyanın dört bir yanında Türklerin sıkıntılar çektiğine tanık oluyoruz maalesef. Bu kurultayda konuyla ilgilenen siyasetçilerimiz, yazarlarımız, gazetecilerimiz, sanatçılarımızla bu sorunların çözümüne yönelik bir toplantı yapacağız. Kurultayda katılımcılarımıza Atatürk'ün Bursa Nutku'nu da vereceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Nefesimiz yettiği kadar Başbuğ Türkeş'in emanet ettiği bu mirası alın terimizle, kendi gayretlerimizle sürdüreceğiz.

GELECEK SEFER KAZAKİSTAN DEVLET BAŞKANINI DAVET EDECEĞİZ

Zafer Kurultayı hakkında yaptığı açıklamalarda, bir kurultayda en önemli olan şeyin sonuç bildirgesi olduğunu vurgulayan Dinç, bunun üzerinde  duracaklarını söyledi ve basının sonuç bildirgesine dikkat çekmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek bundan sonraki kurultayın başkanlığını Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in yapmasını istediklerini ve kendisini davet edeceklerini ifade etti. Dinç konu ile ilgili; "Allah nasip ederse kendisinin bir sonraki kurultaya başkanlık etmesini istiyoruz. Çünkü ondaki ufkî düşünceleri görüyorum Türk dünyası için. Sıkıntılarımız fazla. Bundan dolayı da konuşmacılarımız olacak. Biraz daha konuşmacılara ağırlık vereceğiz. Rabbim mahcup etmesin. Bu sıcak gündemlerin ortasında kazasız belasız kurultay yapmak nasip olsun inşallah dedi ve kurultayın 1. gün akşamı kurultay ateşini yakacaklarını söyledi. HABER: KAAN AKBAŞ