Dışardan Almaya Son! - Ev Yapımı Kumpir
Dışardan almaya son verin, damaklarınızı şenlendirecek ev yapımı kumpir tarifimizle karşınızdayız. Lezzet dolu bir molada buluşalım. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Dışardan almaya son verin, damaklarınızı şenlendirecek ev yapımı kumpir tarifimizle karşınızdayız. Gastronomi dünyasında yeni bir akım başlıyor. Fast food alışkanlıklarına alternatif arayanlar için özel bir tarifle karşınızdayız.
Geleneksel kumpir tarifini evlerinize taşıyoruz. Fiyatları gün geçtikçe artan Fast Food ürünlerini evde daha hesaplı ve pratik hale getirebilirsiniz. Sağlıklı ve özenle hazırlanan malzemelerle yapılan ev kumpirimiz damaklarınıda unutulmaz bir tat bırakacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler;
5 adet orta boy patates
1 küçük kase garnitür
1 kavanoz mısır
1 çay bardağı süt
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
50 gram margarin veya tereyağı
Tuz
(turşu, sosis veya kumpirde olmasını istediğiniz tüm malzemeleri damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.)
Hazırlanışı;
Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakıyoruz. Haşlanan patatesleri süzüp ve bir kaba alıp patates eziciyle eziyoruz. İçerisine süt, yağ, kaşar ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Patates harcını bir borcama koyup, harcı yayıyoruz. Üzerine garnitür ve mısırları ekliyoruz. Kaşar ve tereyağ parçacıklarını da ilave ettikten sonra önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...