Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Açıklama - Yeni Kurallar Var!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında önemli yenilikler getirdi. Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlar için yapılan açıklamalarda, ön kayıt ücretleri ve yeni kurallar duyuruldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Açıklama - Yeni Kurallar Var!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ön Kayıt İşlemleri ve Ücretleri

2025 yılı için hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 5 Ağustos'ta başlayacak ve 16 Eylül'e kadar devam edecek. Kayıt işlemleri, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek. İlk defa kayıt yaptıracak olan hacı adayları, 750 Türk Lirası olan ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalara yatırmak zorunda olacak. Anlaşmalı bankalar arasında Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankaları bulunuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Açıklama - Yeni Kurallar Var!

Otomatik Kayıt Yenileme Yok

Bu yıl ilk kez uygulanacak olan yeni düzenlemeye göre, 2024 yılı hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen veya sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu vatandaşların, ön kayıt ücreti ödemeden, 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Açıklama - Yeni Kurallar Var!

Refakatçi Uygulaması

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı hac organizasyonu için getirdiği bir diğer yenilik ise refakatçi uygulaması. Engelli, hasta veya yaşlı vatandaşlar, hac vazifesini refakatçileriyle birlikte gerçekleştirebilecek. Diyanet’ten yapılan açıklamada, ‘Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlarımız, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek’ denildi.

Yeni kurallar ve uygulamalarla hac organizasyonunun daha düzenli ve adil bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda vatandaşların bilgilendirilmesi ve işlemlerini zamanında yapmaları büyük önem taşıyor.