Diyanet-Sen Kayseri Şubesi o imama sahip çıktı

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi Kurttepe mahallesinde bir vatandaşın cenaze namazını kıldırmadığı iddiası ile açığa alınan imam Zafer Gevrek'e sahip çıktı. Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, 'Pınarbaşı ilçe müftüsü dinsiz bir insanın cenazesine sahip çıkacak kadar din görevlisi düşmanı olmuştur' dedi.

Diyanet-Sen Kayseri Şubesi o imama sahip çıktı

Geçtiğimiz günlerde Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe mahallesinde meydana gelen olayda iddiaya göre mahalle sakini olan Durmuş Çavuş’un cenaze namazını kıldırmadığı iddiası ile mahalle imamı Zafer Gevrek, açığa alınmıştı.

Olayla alakalı basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, yetkilileri kınadı. Hayatını kaybeden Durmuş Çavuş’un kendisini mahalle sakinlerine ‘Gavur Çavuş’ olarak tanıttığını ve söz konusu olayda ismi geçen imam Zafer Gevrek’in sohbeti esnasında peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (SAS) hakaret ettiğini kaydeden Başkan İrfan Kaşıkçıoğlu, bunun üzerine imam Gevrek’in ‘Bu vatandaş vefat ederse, küfrüne ısrarla devam etmesinden dolayı cenazesini kaldırmayacağım’ dediğini belirtti. Olayda mahalle muhtarının da art niyetli olduğunu kaydeden Kaşıkçıoğlu, il müftüsüne haber verilmeden imam Zafer Gevrek’in ilçe müftülüğü tarafından açığa alındığını iddia etti.

CHP Kayseri İl Başkanlığına seslenen Başkan İrfan Kaşıkçıoğlu, “İstismara açık olabilecek her fırsatı ülke gündemine getirmekten gocunmayan CHP’nin bu tutumunu kınıyoruz. Malum medyanın bu tür talihsiz olayları fırsat bilip din düşmanlığı yapmak adına birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi yıpratmak pahasına yapılan bu tür paylaşımlarını esefle kınıyoruz” diye konuştu.

“GÜNÜMÜZ EBU CEHİLLERİ AHLAKSIZCA TAVIR SERGİLİYOR”

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir müşrik peygamberi çocuk tacizcisi olarak suçlamamışken günümüz Ebu cehillerinin onlardan daha baskın ve ahlaksızca tavır sergilemelerini esefle kınıyoruz. İlçe müftülük şefinin zulmüne seyirci kalan adeta gölge müftülük yapmasına fırsat veren, bu konuyla alakalı bir vatandaşı din görevlisine tercih edip alelacele İl Müftülüğüne dahi bilgi vermeden yetkisi olmadığı halde görevlimizi görevden aldığını medyada beyan eden ilçe müftüsünü kınıyoruz.”