Dolandırıcılar Yine İş Başında!

Bu kez de kısa mesaj yoluyla insanlar dolandırılıyor. Dolandırıcılar yeni dolandırma taktikleriyle yine iş başında. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberinde…

Dolandırıcılar Yine İş Başında!

Dolandırıcılar daha önce kendilerinin polis ya da avukat gibi mesleklerden olduğunu söyleyerek insanları kandırıp, dolandırıyorlardı. İnsanlardan para talep ederek yaptıkları dolandırma işlemine her gün bir yenisi ekleniyor. Şimdi ise yeni dolandırma taktikleri geliştiriyorlar.

Dolandırıcılar, insanları kandırmak için telefonlara gönderdikleri kısa mesaj taktiğini kullanıyorlar. PTT’den kısa mesaj gelmiş gibi gösteriyorlar. Gerçeğe çok yakın olan bu kısa mesaj sayesinde insanların kişisel verilerine erişip, kişisel bilgileriyle insanları dolandırıyorlar.

PTT’den ; ‘Posta koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyiniz!’ şeklinde gelen kısa mesajın içeriğinde bir de internet adresi linki bulunuyor, linke tıkladığınızda PTT’ye ait olarak gösterilen bir sayfa gösteriliyor girdiğiniz bilgilerden sonra karşı taraf tüm bilgilerinize rahatlıkla erişilebiliyor.
Dolandırıcılar Yine İş Başında!