Dolar kuru yasaklanıyor mu?

Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin ardından, bölgede uzun vadede devam edecek bir değişim süreci öngörülüyor ve bu bağlamda, bazı ülkelerin dolar kurundan uzaklaşmayı tercih edebileceği ileri sürülüyor. Ekonomist İslam Memiş, doların geleceği ve uluslararası savaş dinamikleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Dolar kuru yasaklanıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin ardından, Ekonomist İslam Memiş, doların geleceği ve uluslararası savaş dinamikleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Memiş, dolarla ilgili önemli bir yasağın gündemde olduğunu ve bu durumun dünya ekonomisini derinden etkileyeceğini belirtti.

‘Belli ülkeler doları yasaklayabilir’

Memiş; ‘Yanlış duymadınız, dolar yasağından bahsediyorum. Ancak bu, doların tamamen yok olmasından değil, belli ülkeler tarafından yasaklanmasından söz ediyorum’ diyerek dikkatleri üzerine çekti. Memiş, dünya genelindeki ekonomik ve siyasi gelişmelerin dolar üzerindeki etkilerine dair öngörülerde bulundu.

‘2030’a kadar gerçek savaş yok’

Memiş, Ortadoğu’daki gelişmelere de değinerek, ‘Tüm dünyanın gözü kulağı Ortadoğu’da. Herkes savaş bekliyor. Ancak kısa vadeli bir çatışmanın ardından uzlaşma olacak. Evet, savaş olacak; fakat 2030’a kadar gerçek bir savaş görmeyeceğiz. Şu anda bu sürecin başlangıcındayız’ dedi.

‘Dolarını silah olarak kullanıyor’

Memiş, ‘The Great Reset’ (Büyük Sıfırlama) olarak adlandırılan süreç için bu savaşın gerekli olduğunu ifade etti. Bu süreçte birçok ülkenin dolardan uzaklaşma yoluna gittiğini belirten Memiş, ABD’nin dolarını bir silah olarak kullandığını ve doları menfaatlerine göre bir tehdit aracı olarak kullandığını vurguladı.

'Dijital para hazırlanıyor'

Dünyada dolaşan rezerv paranın yüzde 80’inin dolar olduğunu belirten Memiş, Rusya, Çin, Kore ve Türkiye gibi ülkelerin kendi yerel paralarıyla ticaret yapmaya başladığını ifade etti. Ayrıca, ülkelerin dijital paralarını hazırladığını ve bu sürecin yakında açıklanacağını söyledi.

Memiş, ABD eski Başkanı ve yeniden başkan adayı Donald Trump’ın Bitcoin hakkındaki açıklamalarının boşuna olmadığını belirtti. Trump’ın ‘Bitcoininizi satmayın’ şeklindeki tavsiyesinin, doların geleceği hakkında ipuçları verdiğini öne sürdü. ‘Kendi parası dolar varken, Bitcoin hakkında böyle bir açıklama yapması, bu sürecin önemini gösteriyor’ ifadelerini kullandı.