Dolar mı yoksa avro mu tercih edilmeli?

Döviz kurunda dalgalanmalar devam ederken, uzun vadede yatırım yapmayı düşünenler tercihini dolardan mı yoksa avrodan mı kullanmalı? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dövizde en iyi yatırım aracını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Dolar mı yoksa avro mu tercih edilmeli?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fed faiz kararını açıkladıktan sonra dolar ve avroda yukarı yönlü hareket başladı. Ekonomistler 2024 yılında dolar ve avronun yükseleceğini söylemişti. Dolayısıyla yatırım yapmayı düşünenler kararsız… Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Doların şu an için güçlü bir konumda olduğunu ancak kasım ayında kritik bir sürece girildiğine dikkat çekti.

Memiş, kasım ayında yatırımcının beklemesi gerektiğini, elindekini bozdurmaması gerektiğini vurguladı. 

Dövizde düşüş beklemediğini belirten Memiş; ‘Dolar TL kuru güçlü. Kasım ayındaki yol haritamız 28-28.50 liraydı. 28.50 kırılınca 29 lirayı hedef alan bir kur karşımızda olacak. 28.58 TL'deydi Dolar kuru. 28.41'e kadar geriledi. 28.50 direnci kırılınca gözünü 29'dan açacak. Enflasyon revize edildi. Merkez Bankası tahminini yukarı yönlü revize edebilir düşüncem vardı. Dolar kuru yükseliyor, beraberinde petrol fiyatları da yükselmişti. Enflasyonun yükselmemesi gibi bir neden yoktu. Tek haneli enflasyon beklediklerini ifade ediyorlar ama benim düşüş beklentim yok’ dedi.

‘Avro, dolar paritesinde 1,0520 görülünce bedava dedim’

Dolar avro paritelerine değinen Memiş; ‘Avro, dolar paritesinde 1,0520 görülünce bedava dedim. Hedefimiz 1.07 uyarılarım vardı. Şu anda 1,0728 seviyesinde. 1.08 direncini takip edeceğim. Asıl ana hedefim 1.12 seviyesi. Elindeki doları alt seviyeden avroya çeviren iyi bir karar verdi. Dolar endeksi de önemli bir etkendi. 105.50, devamında 104,50’ye kadar geri çekilme ifade etmiştim. Şu anda yüzde 1,5 satıcılı ve 104,95 seviyesinde. Bu tarafta da mahcup olmadık. Elinde dolar bulunduran bunu parite üzerinden avroya çevirdiyse isabetli bir karar vermiş oldu’ ifadelerine yer verdi.