Dolar neden yükseliyor?

28 Mayıs ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi dolar yeniden yükselişe geçti. Peki dolar neden yükseliyor? Dolar şu anda ne kadar? Doların yükselmesinin en büyük sebebi.. Detaylar haberimizde..

Dolar neden yükseliyor?

Dolar kuru serbest piyasada 20 TL sınırını aştı. Dolardaki hızlı yükseliş beraberinde “Dolar neden yükseliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Merak edenler için detayları haberimizde derledik. Peki, dolar neden yükseliyor? İşte merak edilen detaylar...

Dolar neden yükseliyor?
Seçimlere 2 gün kala piyasalardaki hareketlilik arttı. Seçimden sonra yükselmesi beklenen dolar seçimden önce tarihi zirveyi gördü. Dolar yeniden 20 TL’yi aştı. 

Dolar neden yükseliyor?
Cumhuriyet tarihinin en yüksek değerine ulaşan dolar, bu tepe noktasının ardından sabah saatlerinde yeniden 19 lira 96 kuruş seviyelerine kadar düştü. Ancak saatler 14.00'ü gösterdiğinde Dolar/TL'nin yeniden 20 liranın üzerine çıktığı görüldü. Aynı dakikalarda EURO/TL 21,4536, Sterlin/TL 24,88 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar neden yükseliyor?
DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?
Uzmanlar doların yükselmesinin sebebinin tedirginlik olduğunu belirtiyor. Tedirginliğin dövize ve altına yatırımı artırdığını belirten uzmanlar yükselişin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.

Dolar neden yükseliyor?