Dolar Yükselecek mi Düşecek mi? – Kayseri'de Güncel Döviz Kuru (11 Mayıs)

Döviz kuru, ekonomik gelişmelere bağlı olarak dalgalı seyretmeye devam ederken, yatırımcılar tarafından da yakından takip ediliyor. Ekonomistlerin açıklamalarına göre bakın dolar yükselecek mi? Yoksa düşecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Dolar Yükselecek mi Düşecek mi? – Kayseri'de Güncel Döviz Kuru (11 Mayıs)

Türkiye'de ve dünya genelinde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların yakın takibinde yer alıyor. Son günlerde dolar ve Euro gibi ana döviz birimleri ile altın kuru üzerinde görülen yükseliş, piyasalarda önemli gündem maddelerinden biri haline geldi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası Fed’in eğilimlerinin ardından dolarda yaşanabilecek değişimleri değerlendirdi. Dolar kurunun gerçek değerinde gösterilmediğini sürekli dile getirilen Geçer, ’50 TL’lik bir dolar kurundan bahsediyoruz. O ürünün gerçek değeri zamanla ortaya çıkar ve gerçek değerine ulaştığında büyük çalkantılar yaşanır’ dedi.

Youtube kanalında soruları cevaplayan Geçer, yatırımcıların ‘Dolar yükselecek mi, düşecek mi?’ sorularına yanıt verdi. Geçer dolar kurunun önemli ölçüde düşeceğini ifade ederek, ‘Dolar ciddi bir şekilde değer kaybedecek’ dedi. Kimse doların fırlamasını beklemesin diyen Geçer, ‘Çünkü doların yükselmesini, banka faizlerinin üzerine çıkarmamak için ellerinden geleni yapacaklar. Aksi takdirde, dolarda çok sert hareketler olabilir’ dedi.

11 Mayıs Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,19
Satış: 32,22

Euro
Alış: 34,78
Satış: 34,93

Sterlin
Alış: 40,26
Satış: 40,56