Domuz etinin en çok kullanıldığı ili açıkladı

Türkiye'nin ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un ürünlerinde domuz eti kullandığı büyük infial yarattı. Gazeteci Barış Yarkadaş, domuz eti kullanımının en yaygın olduğu ili açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Domuz etinin en çok kullanıldığı ili açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı taklit-tağşiş listesinde, ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullandığı ortaya çıktı. Skandalın yankıları devam ederken, Gazeteci Barış Yarkadaş TV100’de domuz eti kullanımının en yaygın olduğu ili açıkladı.

Taklit ve tahşiş skandalı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde gıda güvenliğini tehlikeye atan firmaları ve ürünlerini kamuoyuna açıkladı. Bakanlık, taklit veya tağşiş yaptığı tespit edilen firmaları ve hileli ürünlerini resmi internet sitesinde ifşa etti. Özellikle 200’den fazla şubesi bulunan Köfteci Yusuf’ta domuz eti tespit edilmesi, büyük infial yarattı.

‘Kıyma halinde etlerde daha kolay’

Barış Yarkadaş, Türkiye’nin önde gelen beş restoran zincirinin sahipleriyle konuştuğunu ve domuz eti kullanımının en yaygın olduğu illerden birinin Adana olduğunu öne sürdü. Yarkadaş; ‘Özellikle kıyma haline getirilmiş etlerde hile yapılmasının çok kolay olduğunu ve bu etlerin kuyruk yağıyla karıştırılarak köfte ve kebaplara dahil edildiğini öğrendim’ ifadelerini kullandı.

‘Geceleri yaban domuzu kesiliyor’

Yarkadaş’ın konuştuğu restoran sahipleri, büyük et firmalarından alınan ürünlerde domuz eti bulunmadığını, bu firmaların gıda mühendislerinin raporlarına dayanarak et sağladığını belirtti. Ancak, hilelerin mutfak aşamasında yapıldığını söyleyen Yarkadaş, gece vakti kesilen yaban domuzlarının restoranlara getirildiğini ve gizlice kullanıldığını ifade etti.