Dondurmaya Zam! Bir Topu Ne Kadar Oldu?

Dondurma, yazın serinleten lezzetler arasında ilk sırada geliyor. Ancak gelen zamla birlikte bu lezzet de cep yakmaya devam ediyor. Artan üretim maliyetleri nedeniyle dondurma da zam furyasına katıldı.1 top dondurma ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…

Dondurmaya Zam! Bir Topu Ne Kadar Oldu?

Yaz aylarının vazgeçilmezler lezzetleri arasında yer alan dondurmaya da zam geldi. Geçen yıl topu 3 liradan satılan dondurmanın topu artık 7.5 lira oldu. Gelen zammın nedeni, başta şeker olmak üzere üretim maliyetlerinde yaşanan artış sebep gösterildi. 
Dondurmanın bir topunun, geçen yıla göre fiyatı yaklaşık yüzde 65-70’e yakın artarken, vatandaşlar yine de bu lezzetten vazgeçmiyor. Daha önce çok çeşitli ve birkaç toptan oluşan bir dondurma külahı alınırken, gelen zamla birlikte ya dondurma topu sayısı azalacak ya da sevilen birkaç lezzetten vazgeçilecek.

Dondurmaya Zam! Bir Topu Ne Kadar Oldu?En Büyük Zam Şekere...
Dondurma fiyatlarındaki artışla ilgili görüş belirten işletme sahipleri, fiyatları etkileyen en önemli faktörün şeker fiyatlarına gelen zam olduğunu söylediler.
Geçen 50 kiloluk bir çuval şeker 165 liradan alırken, bu yıl bu fiyat bin 504 liraya çıktı. Yine dondurma üretiminde kullanılan salebin geçen yıl 380 lira olan kilosu da bu yıl hayli fahiş bir artışla 2 bin 600 liraya çıktı.