Dönerden 650 kişi hastanelik oldu! Kayseri'deki dönerci açıklama yaptı
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir dönerciyi tercih eden 650 kişi gıda zehirlenmesi şikâyetleriyle hastanelere başvurdu. Olayın ardından, dönercinin faaliyet gösterdiği Kayseri'nin Talas ilçesinde, her gün çok sayıda müşteri ağırlayan bir dönerci işletmesi de konuya ilişkin açıklama yaptı.
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir dönerciyi tercih eden 650 kişi, gıda zehirlenmesi şikâyetleriyle hastanelere başvurdu. Olay, bir dönerci işletmesinin çalışanlarının, pişmiş dönerin üzerine çiğ et eklediği anların görüntülerinin ortaya çıkmasıyla büyük bir sağlık skandalına dönüştü. Kocaeli’de yaşanan bu zehirlenme olayının ardından, Kayseri’nin Talas ilçesinde de bir dönerci işletmesi, gıda güvenliği ve hijyen konusundaki uygulamalarını ve aldığı önlemleri paylaştı.
650 kişi hastanelik oldu
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bulunan bir dönerci işletmesinde, 650 kişiyi etkileyen gıda zehirlenmesi vakaları yaşandı. Gıda zehirlenmesi belirtileriyle hastanelere başvuran vatandaşlar, mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerle tedavi altına alındı. Yapılan incelemelerde, dönerci çalışanlarının pişmiş dönerin üzerine çiğ et ekledikleri görüntüler ortaya çıktı.
Kocaeli’de yaşanan olayın ardından Kayseri’nin Talas ilçesinde hizmet veren bir dönerci, bu tür olayların yaşanmaması için önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri Talas’taki dönerci işletmesinin sahibi, dönerin hazırlanma aşamalarındaki hijyen ve güvenlik kurallarına dikkat çekerek, Kocaeli’deki olayla ilgili açıklama yaptı. İşletme sahibi pişmiş etin üzerine çiğ et eklemenin çok tehlikeli olduğuna dikkat çekti.
‘Dönercilerde iki tane ocak bulunmalı’
Açıklamasında; ‘Pişmiş etin üzerine çiğ et konulmaz, çünkü bu hem sağlık açısından son derece risklidir hem de zehirlenmelere yol açar’ diye konuştu. Talas’taki dönerci, döner üretiminde hijyenin ne kadar önemli olduğunu vurgularken, sektörde bu tür hataların önlenmesi için gerekli tedbirler alındığını belirtti. Dönerin her zaman güvenli bir şekilde hazırlanması gerektiğinin altını çizen işletme sahibi; ‘Normalde dönercilerde iki tane ocak bulunur. Bir döner şişi bitmek üzereyken, diğer şiş diğer ocağa konulur. Bu şekilde dönerler hijyenik şekilde pişirilir’ dedi.