Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (28 Ocak)

Hafta sonu döviz kuru yatay seyirde ilerlemeye devam ederken, yatırımcı dolar ve avronun yılın ilk çeyreğinde hangi bantta ilerleyeceğini merak ediyor. 28 Ocak güncel döviz kuru fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru bugün nasıl seyrediyor? (28 Ocak)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru, yatay seyirde ilerlemeye devam ederken, dolar ve avroya yatırım yapanlar yıl içinde ne kadar kâr elde edeceğini merak ediyor. Dolar kurunun önümüzdeki dönemde nasıl seyredeceği, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikası, küresel ekonomideki gelişmeler ve Türkiye'nin makroekonomik göstergelerine bağlı olacak.

Ekonomist Selçuk Geçer, yerel seçimler öncesi 35 – 40 TL bandında olacağını, seçim sonrası ise 60 TL’ye kadar çıkabileceğini ön görüyor. Geçer; ‘2024'te bütçe hedeflerinin tutturulması önemli olsa da, Mehmet Şimşek'in politikalarının devam etmesi durumunda ekonomik sıkıntılar yaşanabilir’ dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, görevden alınması durumunda, Türkiye’de döviz fiyatlarının yükseleceğini belirten Geçer, ‘Dolar füze olacak’ ifadesini kullanarak yatırımcıları uyardı.

25 Ocak Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30,27 
Satış: 30,28

Euro
Alış: 33,03
Satış: 33,08

Sterlin
Alış: 37,64
Satış: 38,69